پایان نامه راه اندازی موتور BLDC با استفاده از DTC

چکیده

موتورهای Dc بدون جاروبک(BLDC)

در این بخش در مورد ویژگی ها، انواع و اساس عملکرد موتورهای DC بدون جاروبک مغناطیس دائم (PM BLDC) بحث می گردد.

1- تعریف موتور BLDC

موتور BLDC در مراجع مختلف دارای تعاریف متفاوتی می باشد. استاندارد انجمن ملی سازندگان تجهیزات الکتریکی (NEMA)ف موتور BLDC را این گونه تعریف می نماید:

یک موتور بدون جاروبک، ماشین دوار خود سنکرونی است که دارای روتور مغناطیس دائم بوده و از موقعیت های مشخصی از شافت دوار روتور، جهت کموتاسیون الکترونیکی استفاده می شود. این موتور می تواند همراه با درایوهای الکترونیکی مربوطه به صورت مجتمع باشد یا این که موتور از درایو مربوطه جدا باشد.

KUSKO نیز تعریف زیر را بیان می کند[12]:

یک موتور که دارای سیم پیچی استاتور بوده و یک موتورم مغناطیس دائم برجسته از جنس آهن نرم دارد. سیم پیچ های استاتور از یک منبع تغذیه اولیه DC و به توسط یک ماتریس از سوئیچ های حالت جامد تغذیه گشته و عمل کنترل با استفاده اط سنسورهای وضعیت و با منطقی مشخص انجام می شود.در غیاب یک ریگلاتور، سرعت موتور متناسب با ولتاژ DC اولیه می باشد.

موتور BLDC اساساً دارای ساختاری مشابه یک مغناطیس دوار همراه با یک مجموعه از هادی های حامل جریان می باشد. از این نظر، مشابه با یک موتور کموتاتور DC معکوس شده نیز می باشد که مغناهطیس می چرخد اما هادی های جریان، ایستان باقی می مانند. در هر دو حالت، برای ثابت ماندن جهت گشتاور در یک جهت، جریان در هادی ها می بایست در هر زمان که یک قطب مغناطیسی از روبروی آن عبور می کند، پلاریته اش نیز معکوس شود. در یک موتور کموتاتور DC، معکوس شدن پلاریته با کموتاتور و جاروبک ها انجام می شود. چون کموتاتور نسبت به روتور ثابت می باشد، لحظات سوئیچ زنی به طور اتوماتیکن با تغییر پلاریته میدان مغناطیسی هادی ها سنکرون می گردد. در یک موتور BLDCف معکوس شدن پلاریته با کلید زنی ادوات الکترونیک قدرت انجام می گردد. پروسه کموتاسیون در هر دو نوع ماشین، شبیه به هم بوده و سنکرون با وضعیت روتور می باشد و لذا معادلات دینامیکی مربوطه و مشخصه های سرعت-گشتاور آن ها یکسان می باشند.

اطلاعات فایل

  • فرمت: zip
  • حجم: 4.97 مگابایت
  • شماره ثبت: 806

خرید فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.