راه اندازی دستگاه دینامومتر مدل MPA 130

  • عنوان: راه اندازی دستگاه دینامومتر مدل MPA 130
  • فرمت فایل: word (قابل ویرایش)
  • تعداد صفحات: 83

مقدمه

با اختراع موتور احتراقی داخلی و تکمیل ان توسط یک مهندس آلمانی به نام نیکلاس اتو که به موتور های امروزی شبیه است انقلاب بزرگی در صنعت به وجود امد و کم کم این تکنولوژی بزرگ بشری نقش مهمی در زندگی بشری به خود گرفت. با افزایش جمعیت شهرها، گسترش صنایع خودروسازی و به دنبال آن ازدیاد تعداد وسایل نقلیه موتوری و بیان مسائلی نظیر احتراق ناقص و آلودگی شدید محیط زیست و اثرات زیانبار پدیده گلخانه ای که بخش اعظم ان توسط خودروها به وجود می اید، روز به روز حیات موجودات زنده کره زمین مورد تهدید قرار می دهد و چه مهم که به بتوان به عنوان خانواده ای از جامعه خودرو تاثیری کما نا قابل در این مسیر گذاشت. شاید از مهمترین وظایفی که بر ماست، شناخت خودرو و به معنای شناخت فرهنگ واقعی آن که امریست مهم و کاربردی. شناخت خودرو به معنای سلامت حرکت و پیدایش تحلیل کاربردی برای شناخت بهترین رویه بر عهده ماست.

خداوند را شاکریم که در صحت سلامت و لطف خداوند متعال توانستیم خدمتی همچنان کوتاه و کوچک به خانواده بزرگ خودرو سازی داشته باشیم افتخار خواهم کرد که در این مسیر شاگرد اساتید بزرگی چون جناب دکتر جدیدی و دکتر علیاری بودیم که بی شک نه تنها که معلم علم و دانش است بلکه همچون پدری مهربان معلم معرفت نیز برای اینجانبان و خیلی از هم کیشان ما بوده اند که از ایشان سپاس گذاریم، و برای ایشان و تمام اساتید که برای ما تلاش کرده اند آرزوی سلامتی داریم و دست ایشان را می بوسیم و عرض می کنیم با یاری خداوند متعال، پروژه پایان نامه اینجانبان خاتمه یافت.

تعریف دینامومتر

دینامومتر وسیله ای است برای تست کردن موتور از لحاظ قدرت، گشتاور، مصرف بنزین و همچنین کنترل و تست استقامت قطعات موتو ر و… . به این منظور موتور را به دینامومتر متصل کرده و توسط اعمال نیروهای ترمزی به روشهای مختلف بر روی شفت خروجی موتور می توانند قدرت، گشتاور و فشار موثر متوسط ترمزی را به دست آورند. همچنین با تعیین مقدار سرعت موتور، بار دهی و … می توان استحکام و عمر قطعات مختلف را تخمین زد و نیز با استفاده از تعیین مقدار سوخت مصرفی می توان مصرف سوخت ویژه و راندمان مو تور را بدست آورد. علاوه بر این می توان با استفاده از پارامتر های کنترلی مانند فشار روغن، دمای روغن، دمای اب ورودی به موتور، دمای اب خروجی موتور، دمای گاز خروجی، دمای گاز ورودی، دبی هوای ورودی و… موتور را کنترل و موارد مختلف را بررسی کرد.

یک دستگاه دینامومتر برای تست موتور از چند بخش متنوع تشکیل شده است:

  1. یک تابلو سوخت که مقدار سوخت مصرفی را اندازه می کند
  2. یک دستگاه (دینام) که می تواند نیروی ترمزی به شفت خروجی موتور (میل لنگ) اعمال کند
  3. تابلو سنسورها که پارامترهای کنترلی را اندازه گیری می کند
  4. کامپیوتر که از سیگنال ها ورودی اطلاعات را دریافت و توسط سیگنال های خروجی دستورهایی را صادر می کند (برنامه ریزی دستگاه)
  5. اینترفیس که جریان و ولتاژ گرفته شده از سنسورها را به ولتاژ و سیگنال ملزوم کامپیوتر تبدیل می کند
  6. کارت داده برداری که سیگنال های انالوگ را به دیجیتال تبدیل می کند
  7. رک اصلی که منبع تغذیه ومدارات الکترونیکی دستگاه در ان قرار دارد

هدف از تست موتور

همانطور که گفته شد هدف از تست موتور بدست اوردن گشتاور، قدرت، راندمان، مصرف سوخت ویژه، فشار موثر ترمزی و اطمینان از صحت عملکرد قطعات موتور و همچنین تخمین عمر قطعات موتور می باشد.

فهرست مطالب

مقدمه

تعریف دینامومتر

هدف از تست موتور

تجهیزات دینامومتر

نقشه های الکتریکی دینامومتر

بررسی نرم افزار

انواع سیکلها

نصب و تنظیمات برنامه

خرید فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.