بر اساس نخستین بخش این سری در آمار توصیفی، این مقاله توضیح می دهد که چرا درک نقش آمار استنتاجی در استنباط نتایج از نمونه و کاربردشان در در جمعیت های بزرگتر برای رادیوگرافها مفید است. این امر ضروری است، بنابراین رادیوگرافها می توانند تحقیقات دیگران را درک نمایند، می توانند تحقیقات خودشان را انجام دهند و تحقیقات خودشان را بر اساس شواهد اثبات نمایند. این مقاله در مورد مقادیر p و فواصل اطمینان توضیح می دهد. این مقاله آزمونهای معمول آماری را معرفی می نمایند که در حوزه آمار استنتاجی قرارد داشته باشند، و بکارگیری آمار پارامتری و غیرپارامتری را توضیح می دهد.
برای انجام این کار، این مقاله، مقالات مرتبط را مرور می نماید، و لیستی از نکاتی تهیه می نماید که باید قبل و بعد از انجام آزمونهای آماری بر روی داده ها مورد توجه قرار گیرند. این مقاله واژه های [تخصصی] مربوطه را ارائه می کند و به خواننده توصیه می شود وقتی که با واژه ناآشنایی مواجه می شود به این واژه نامه تخصصی مراجعه نماید. این مقاله با اطلاعات فراهم شده در مورد آمار توصیفی در مقالات پیشین، می تواند نقطه آغازی برای بکارگیری آمار در تحقیقات و تکنیک های رادیوگرافی باشد.
رادیوگراف ها همچون متخصصان بهداشت، معمولا با آمار سروکار دارند؛ استفاده از آمار برای تصمیم گیری های کلینیکی مهم می باشد. در تحقیقی که توسط ولچ و گاب از مقاله مجله مامایی و بیماریهای زنان امریکا صورت گرفته، مقالات زیادی، 31.7 % در گروه آزمونهای غیرمرتبط قرار داشتند و در مقابل 30.3% از آزمونهای مناسب استفاده کرده بودند. از این گذشته در مقاله ای توسط رزنیک نشان داده شد فردی که فقط آمار توصیفی را درک می کند، تنها به 44.5% این داده ها دسترسی دارد.