تاریخچه بورس اوراق بهادار

دسته: پایان نامه و مقالات رشته اقتصاد

فرمت فایل: doc

حجم فایل: 42 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 22

تاریخچه بورس اوراق بهادار

مقدمه

بورس اوراق بهادار تهران در سال 1346 تاسیس گردید. این سازمان از پانزدهم بهمن ماه آن سال فعالیت خود را با انجام چند معامله بر روی سهام بانک توسعه صنعتی و معدنی آغاز کرد. در پی آن شرکت نفت پارس ، اوراق قرضه دولتی ، اسناد خزانه ، اوراق قرضه سازمان گسترش مالکیت صنعتی واوراق قرضه عباس آباد به بورس تهران راه یافتند. اعطای معافیت های مالیاتی شرکتها و موسسه های پذیرفته شده در بورس در ایجاد انگیزه برای عرضه سهام آنها نقش مهمی داشته است.طی 11 سال فعالیت بورس تا پیش از انقلاب اسلامی در ایران تعداد شرکتها و بانکها و شرکتهای بیمه پذیرفته شده از 6 بنگاه اقتصادی با 2/6 میلیارد ریال سرمایه در سال 1346 به 105 بنگاه با بیش از 230 میلیارد ریال درسال 57 افزایش یافت.

همچنین ارزش مبادلات در بورس از 15 میلیون ریال در سال 1346 به بیش از 150 میلیارد ریال سرمایه در سال1357افزایش یافت. در سالهای پس از انقلاب اسلامی وتا پیش از نخستین برنامه پنج سال توسعه اقتصادی ، دگرگونی های چشمگیری در اقتصاد ملی پدید آمد که بورس اوراق بهادار تهران را نیز در بر گرفت . نخستین رویداد ، تصویب لایحه قانون اداره امور بانک ها در تاریخ 17 خرداد 1358 توسط شورای انقلاب بود که به موجب آن بانک های تجاری و تخصصی کشور در چهار چوب 9 بانک شامل 6 بانک تجاری و3 بانک تخصصی ادغام و ملی شدند .

چندی بعد و در پی آن شرکتهای بیمه نیز در یکدیگر ادغام گردیدند و به مالکیت دولتی در آمدند و همچنین تصویب قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران در تیر 1358 باعث گردید تعداد زیادی از بنگاه های اقتصادی پذیرفته شده در بورس از آن خارج شوند . به گونه ای که تعداد آنها از 105شرکت و موسسه اقتصادی در سال 1357 به 56 شرکت در پایان سال 1367 کاهش یافت . بدین ترتیب در طی این سالها بورس و اوراق بهادار دوران فترت خود را آغاز کرد که تا پایان سال 1367ادامه یافت . از سال 1368 ، در چهارچوب برنامه پنج ساله اول توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی تجدید فعالیت بورس اوراق بهادار تهران به عنوان زمینه ای برای اجرای سیاست خصوصی سازی ، مورد توجه قرار گرفت.

بر این اساس سیاست گذاران در نظر دارند بورس اوراق بهادار با انتقال پارهای از وظایف تصدی های دولتی به بخش خصوصی ، جذب نقدینگی و گرد آوری منابع پس اندازی پراکنده و هدایت آن به سوی مصارف سرمایه گذاری ، در تجهیز منابع توسعه اقتصادی و انگیزش موثر بخش خصوصی برای مشارکت فعالانه در فعالیتهای اقتصادی نقش مهم و اساسی داشته باشد . در هر حال ، گرایش سیاست گذاری های کلان اقتصادی به استفاده از ساز و کار بورس ، افزایش چشمگیر شمار شرکتهای پذیرفته شده و افزایش حجم فعالیت بورس تهران را در بر داشت که بر این اساس طی سال های 1367 تا نیمه اول سال جاری تعداد بنگاه های اقتصادی پذیرفته در بورس تهران از 56 شرکت به 325 شرکت افزایش یافت.

کلمات کلیدی:

بورس

همکاری در بورس

بورس اوراق بهادار

سازمان کارگزاران بورس

فهرست مطالب

مقدمه 2

تاریخچه بورس اوراق بهادار 2

تقسیم بندی بورس براساس کارکرد 4

تقسیم بندی شرکتها در بورس 4

نقش بورس اوراق بهادر در سیستم ملی 5

ارکان بورس 6

شورای بورس 6

هیأت پذیرش 7

سازمان کارگزاران بورس 8

هیأت داوری بورس 9

شرایط پذیرش بورس اوراق بهادر 10

شیوه معامله در بورس تهران 12

شیوه اطلاع رسانی در بورس تهران 13

اهداف بورس 15

همکاری در بورس 17

کمیته‌های هیئت همکاری بورس و حرفه حسابداری وظایفی را به شرح زیر برعهده دارند: 18

الف. کمیته “استاندارد و دستورالعمل‌ها” 18

ب‌. کمیته “کنترل کیفیت خدمات موسسات حسابرسی معتمد بورس ” 19

ج. کمیته پذیرش موسسات حسابرسی معتمد بورس 20

د‌. کمیته آموزش، پژوهش، فن‌آوری، و روابط بین‌الملل 21

منابع 22

قیمت فایل فقط 10,500

برچسب

  • تاریخچه بورس اوراق بهادار
  • بورس
  • همکاری در بورس
  • بورس اوراق بهادار
  • سازمان کارگزاران بورس
  • دانلود مقاله تاریخچه بورس اوراق بهادار
  • شرایط پذیرش بورس اوراق بهادر
  • شیوه معامله در بورس تهران
  • خرید مقالات اقتصاد
  • انجام پروژه و پایان نامه رشته اقتصاد

خرید فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.