فرمت فایل: doc
حجم فایل: 118 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 10
بررسی آبشویی خاک های شور و سدیمی و تعیین برنامه زراعی مناسب
چکیده
در مناطق خشک و نیمه خشک بارندگی جهت شستشوی املاح از محوطه ریشه کفایت نمی کند و وجود املاح محلول اضافی خاک در منطقه ریشه می تواند مشکلاتی از قبیل کاهش جذب آب توسط گیاه به دلیل کاهش پتانسیل اسمزی محلول خاک و تخریب ساختمان خاک به دلیل سدیم مازاد داشته باشد و نیز مسمومیت برای گیاه ایجاد نماید، موضوع اصلاح خاک های شور وسدیمی حائز اهمیت فراوانی است. در این تحقیق آزمایش اصلاح خاک شور و سدیمی به روش مزرعه ای از طریق استوانه های مضاعف در چهار ایستگاه در اراضی میناب انجام شده است. آبشویی تا عمق 150 سانتیمتر خاک انجام شده و پس از اجرا نتایج آن ارائه گردیده است. بر این اساس با استمرار امر آبشویی نمک های محلول از نیمرخ خاک ها از طریق برنامه های زراعی وعملیات آبیاری خارج شده و به این ترتیب میزان شوری لایه سطحی خاک به میزانی تقلیل یافته است که امکان کشت گیاهان زراعی مقاوم تا نیمه مقاوم به شوری در آن مقدور گردید.
کلید واژه:
آبشویی
برنامه زراعی
خاک شور وسدیمی
میناب
مقدمه
زمین های شور و سدیمی حدود 13 درصد از کل زمین های قابل کشت جهان را تشکیل می دهند. از مهمترین مشکلات کشاورزی در ایران، شوری اراضی است. در تحقیقات اخیر نشان داده شده است که دلایل اصلی شوری خاک شامل استفاده از آب شور و کم عمق، تبخیر شدید، آبشویی ناکافی، کمبود آبیاری مناسب و مدیریت زهکشی اراضی می باشد. براساس بررسی های لازم به این نتیجه رسیده اند که در شروع فصل رشد آب زهکشی خیلی شور است که ناشی از فقدان تعادل بین خاک و آب آبیاری و به خاطر شوری اولیه زیاد نیمرخ خاک می باشد (F.Rajabzadeh, et al.,2009). درخاک های شور و یا شور و سدیمی، به علت افزایش غلظت نمک های محلول در نیمرخ خاک، جذب آب به وسیله ریشه گیاه که مبتنی بر پدیده اسمز است، دچار اختلال گردیده که باعث توقف یا اختلال در رشد و نمو گیاهان می گردد (Lal,P, et al.,2003).
فهرست مطالب
چکیده 1
کلید واژه 2
مقدمه 2
گیاهان زراعی و بومی 3
جدول 1- برخی خصوصیات شیمیایی و فیزیکی لایههای مختلف خاک قبل از آبشویی 5
جدول 2- نتایج تجزیه شیمیایی آب مورداستفاده برای آبشویی خاک منطقه 5
جدول 3- اثر مقادیر مختلف عمق آب آبشویی بر میزان کاهش املاح خاک. 6
نتایج وبحث 7
منابع 8
قیمت فایل فقط 7,500
برچسب