نوشابه و صنایع نوشابه‌سازی

دسته: تغذیه

فرمت فایل: doc

حجم فایل: 92 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 95

پایان نامه کارشناسی رشته تغذیه با عنوان نوشابه و صنایع نوشابه‌سازی

مقدمه:

در یک رژیم متعادل آب قسمت مهمی از آن محسوب می‌شود. بدن به آب نیاز دارد تا بتواند غذا را هضم کند. تغییرات شیمیایی در عضلات صورت بگیرد، درجه حرارت بدن تنظیم گردد و مفصلها نرم گردند، اکسیژن در ششها جذب شده، انیدرید کربنیک دفع شود و بالاخره مواد زائد بدن خارج گردد. علاوه بر مقدار آبی که از طریق غذاهای مختلف به بدن می‌رسد، بدن در روز به 5 الی 6 لیواندیگر آب نیاز دارد. این مقدار‌آب بر حسب عادات غذایی به صورت‌های مختلف وارد بدن می‌شود. آب میوه به علت گرانی در حد نسبتاً کمی در مقایسه با نوشابه‌های دیگر مصرف می‌شود. عصاره تقطیر بعضی از گیاهان به نام عرقیات در تبریز، شیراز، اصفهان و سایر شهرها کم و بیش رواج دارد.

آشامیدنی‌های دیگر مانند آب معدنی، قهوه و غیره به مقادیر کم مصرف می‌شود. در کشورهای دیگر نیز کم و بیش به همین ترتیب است چنانچه در انگلیس چای، در فرانسه شراب، در آمریکا نسکافه باشیر، در برزیل قهوه و بالاخره در پاکستان شیر مصرف می‌شود. اما در 200 سال اخیر در رژیم غذایی مردم دنیا نوشیدنی‌های رسوخ پیدا کرده و جای افتاده است که همان نوشابه‌های غیر الکلی گازدار یا سبک می‌باشد.بدیهی است که دراین مدت مصرف نوشابه‌های فوق در ایران نیز کم وبیش عمومیت پیدا کرده و لذا موضوع نوشابه‌های غیر الکی گازدار قسمت مهمی از این مباحث را تشکیل می‌دهد.

نوشابه‌های غیر الکلی، محصولات غذایی هستند که دارای دو خصوصیت عمده می‌باشند:

محصولاتی هستند که به صورت مایع مصرف می‌شوند.

معمولاً برای رفع عطش مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اصطلاح نوشابه حدود 30 سال است که به این صورت در زبان فارسی به کار می‌رود. نوشابه‌ها جزء نوشیدنی‌ها هستند. تفاوت نوشیدنی‌ها با آشامیدنی‌ها در این است که آشامیدنی‌ها گذشته از جنبه فرح بخش بودن نیاز بدن را نیز تامین می‌کنند.نوشابه‌های موجود در ایران در بین مردم جا افتاده و در غذای روزمره به غلط یا صحیح مصرف می‌شوند و مصرف آنها روز به روز بیشتر می‌شود، به همین دلیل کارخانه‌های تولید کننده هم تمام مساعی خود را افزایش تولید به کار گمارده‌اند. وقتی که برنامه فقط افزایش تولید باشد، کیفیت فدای کمیت می‌شود، تا زمانی که کیفیت نوشابه‌های تولید داخل در سطح بازار جهانی نباشد، نمی‌توان از وارد شدن مقادیر زیادی نوشابه از کشورهای دیگر جلوگیری کرد و این امر مستلزم سرمایه‌گذاری کارخانه‌ها و ایجاد خطوط تولید نوشابه‌هایی با طعم و خصوصیات متنوع در انواع مختلف بطری یا پلاستیکی مورد مصرف خانواده و ارتقاء محتوای آن می‌باشد. به همین دلیل کیفیت نوشابه باید مورد تحقیقات کامل قرار گیرد و امکانات تولید نوشابه‌های دیگری که بتواند کیفیت مطلوب داشته باشد با استفاده از امکانات داخلی و استفاده از مواد سنتی و به خصوص آب میوه و عرقیات سنتی و غیره مورد توجه قرار گیرد.

کلمات کلیدی:

نوشابه

بطری شور

آب صنعتی

شیرین کننده‌ها

صنایع نوشابه‌سازی

فهرست مطالب

مقدمه: 1

تاریخچه نوشابه: 3

آب 6

ویژگیهای آب در صنایع نوشابه‌سازی: 7

آب مورد استفاده در صنایع نوشابه‌سازی: 9

خواص فیزیکی آب: 10

بو و مزه: 11

خواص شیمیایی آب: 12

تصفیه آب خام: 14

تصفیه مقدماتی: 15

تصفیه شیمیایی: 15

روشهای تصفیه شیمیایی: 16

دستگاه تهیه آب صنعتی: 17

انواع مواد شیمیایی مصرفی جهت تصفیه جهت آب: 19

تصفیه آب 19

عملیات واحد تصفیه آب: 21

تانک واکنش: 23

تانک شن: 24

تانک ذغال: 25

پولیشر آب: 25

عصاره یا بنیان نوشابه 26

افزودنیهای مجاز در نوشابه 27

شیرین کننده‌ها (Sweeters): 27

تهیه شربت اولیه از شکر جامد 29

فیلتراسیون شربت اولیه 30

روشهای فیلتراسیون شربت اولیه 30

تولید شربت غلیظ 32

تهیه شربت غذایی: 33

روش نگهداری و ذخیره عصاره غلیظ نوشابه 34

عصاره کولا 35

نحوه و شکل عرضه عصاره کولا 37

مشخصات عصاره‌های پرتقالی و ساده 37

عصاره نوشابه‌های ساده 38

واحد گاز دی اکسید کربن 40

خصوصیات گاز کربنیک نوشابه 40

خط تولید 45

دستگاه تخلیه کننده بطری از جعبه 45

بطری شور 45

عوامل موثر در کار بطری شور 47

چگونگی عمل بطری شور 47

مواد شیمیایی مورد مصرف در بطری شور 48

مسائلی که در بطری شور پیش می‌آید: 49

اینترمیکس 51

هواگیر آب 52

چگونگی کار سیستم کربوکولر 53

کمپرسورها 54

کندانسورها 55

پرکردن بطری 56

اصول برچسب گذاری تغذیه‌ای 58

ب- اطلاعات تغذیه‌ای تکمیلی 58

پ- برچسب گذاری تغذیه‌ای 58

اطلاعات تغذیه‌ای تکمیلی 60

بازنگری ادواری برچسب گذاری تغذیه‌ای 61

دستگاه درب زن 61

اصول برچسب گذاری 62

دستگاه کد زن یا جت پرینت 62

بسته‌بندی 63

انواع نوشابه‌های گازدار: 63

دستگاه فیلر 65

دستگاه درب بند 65

دستگاه آیینه‌بانی 65

دستگاه لیبل زن 65

دستگاه کد زن یا جت پرینتر 65

کنترل کیفی 66

آزمایش‌های مربوط به آب 67

آزمایش مقدار کلر در تانک واکنش 68

آزمایش سختی آب 69

آزمایش عصاره خانه 70

آزمایش سود: 71

آزمایشات انجام گرفته روی نوشابه 72

بریکس یا بومه 72

اندازه‌گیری فشار و دمای گاز دی‌اکسید کربن 73

روش اسنیف 75

آزمایش نقطه پر شده 76

اندازه‌گیری وزن مخصوص به وسیله پیکنومتر 77

اندازه‌گیری وزن مخصوص به وسیله bume Hyprometer 78

اندازه‌گیری قند قبل از هیدرولیز و بعد از هیدرولیز 79

اندازه‌گیری با رفراکتومتر 81

آزمایش اسیدیته کل 81

اندازه‌گیری چگالی نوشابه توسط دستگاه چگالی سنج اندازه‌گیری می‌شود. 82

آزمایش طعم و ظاهر نوشابه 82

اندازه‌گیری درصد سود کاستیک در بطری شوی 83

آزمایش بطری خارج شده از بطری شوی 83

تعیین مقدار بنزوات سدیم برحسب اسید بنزوئیک 84

آزمایش‌های میکروبی 85

روش کار 86

ساخت محیط کشت 86

روش انجام آزمایش میکروبی 87

روش نمونه‌برداری 90

انواع فساد در نوشابه‌های گازدار 92

فساد فیزیکی 92

فساد شیمیایی و بیوشیمیایی 92

قیمت فایل فقط 49,000

برچسب

  • پایان نامه کارشناسی رشته تغذیه با عنوان نوشابه و صنایع نوشابه‌سازی
  • ویژگیهای آب در صنایع نوشابه‌سازی
  • آزمایشات انجام گرفته روی نوشابه
  • صنایع نوشابه‌سازی
  • دانلود پایان نامه کارشناسی رشته تغذیه با عنوان نوشابه و صنایع نوشابه‌سازی
  • انجام پروژه و پایان نامه کارشناسی رشته تغذیه
  • خرید پایان نامه کارشناسی رشته تغذیه

خرید فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.