ساخت ترانسفورماتور (شرکت ایران ترانسفوری)

دسته: برق، الکترونیک، مخابرات

فرمت فایل: doc

حجم فایل: 24236 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 77

کارآموزی و پروژه رشته برق و الکترونیک با عنوان ساخت ترانسفورماتور (شرکت ایران ترانسفوری)

مقدمه:

انسان همیشه در فکر پیشرفت و بر طرف کردن خواسته‌های خود بوده است. این انگیزه باعث شده است که انسان امروزی با چنین پیشرفت و ترقی به سوی جلو و تکامل حرکت کند ، و این عملی نخواهد شد مگراستفاده از منابع طبیعی و قوانینی که در طبیعت وجود دارد و هر اختراع و اکتشافی گامی انسان را به سوی جلو رهنمون میکند . یکی از این اختراعات که گام موثری برای بشریت برداشت اختراع برق توسط ادیسون بود . اختراع برق گره گشایی خیلی مسائل انسانی بوده است و هر روز بر استفاده بهتر و موثرتر از این نیرو اضافه می شود . همانطور که میدانید درنیروگاهها یا ازطریق آب و یا به وسیله سوختهای فصیلی برق تولید می شود . زندگی بشر عصر حاضر چنان تحت تاثیر انرژی برق قرار دارد که بدون آن ادامه حیات مشکل به نظر می رسد .دردسترس قرار گرفتن نیروی برق تنها به کمک تجهیزاتی امکانپذیر است که ترانس ها جزء اصلی آن را تشکیل می ‌دهند .

انرژی الکتریکی تولید شده در نیروگاهها توسط ترانسفورماتورهای قدرت به نقاط مختلف و شهرها انتقال یافته و آنگاه با کمک ترانسفورماتورهای توزیع انرژی برق در اختیار همه قرار می گیرد . بنابراین این ترانسفورماتور است که با تغییر ولتاژ امکان انتقال انرژی الکتریکی را از محل تولید تا نقاط مصرف که گاه هزاران کیلومتر دورتر می‌باشد را فراهم می سازد . امّا چگونه ولتاژ برق تولیدی نیروگاهها که معمولا 200000 ولت میباشد به وسیله ترانسهای افزاینده به ولتاژ فوق العاده بالایی مثلا 400000 ولت افزایش می یابد . بدین ترتیب انتقال برق به مراکز مصرف شهری بسیار اقتصادی تر خواهد بود چرا که با توان ثابت هر چه ولتاژ فزونی یابد به شدت جریان کاهش یافته و نتیجتاّ تلفات الکتریکی مراکز کاسته می‌شود و می توان از سیم با ضخامت کمتر برای انتقال انرژی استفاده کرد پس از مصرف هزاران تن سیم و تعدادی زیادی برج انتقال نیرو جلوگیری کرد .

که یکی از صرفه جویی هایی کلان در اقتصاد کشور میشود حالا برق در نیروگاهها تولید شده و با ولتاژ در مسیر مصرف که شهرها و مراکز تجاری و صنعتی می باشد رو به حرکت است . ولی با این ولتاژ بالا قابل استفاده نمی باشد. پس تجهیزاتی امکان پذیر است که ترانس ها جزء اصلی آن را تشکیل می دهند . انرژی الکتریکی تولید شده در نیروگاهها توسط ترانسفورماتورهای قدرت به نقاط مختلف و شهرها انتقال یافته و آنگاه با کمک ترانسفورماتورهای توزیع انرژی برق در اختیار همه قرار می گیرد . پس دوباره از ترانسفورماتورهای کاهنده برای کاهش ولتاژ استفاده می شود . این پروسه در چند مرحله و توسط ترانسفورماتورهای مختلف انجام می گیرد .

ابتدا در شبکه انتقال ولتاژ از 400000 ولت به 63000 ولت کاهش می یابد سپس در شبکه از 63000 به 20000 ولت تقلیل می یابد که به عبارت دیگر 20 کیلو ولت ولتاژ مورد نیاز مصرف کارخانجات و صنایع بزرگ است و اما در شبکه توزیع برای منابع کوچک و منازل مجددا از ترانسفورماتور جهت کاهش ولتاژ از 20000 ولت به 380 ولت به صورت سه فاز و 220 ولت به صورت تک فاز استفاده می شود .لازم به ذکر است که در انتقال برق و تبدیل ولتاژها که توسط ترانسفورماتورها انجام میشود نقش بسیار اساسی و حساسی است به دلیل اینکه ترانسفورماتور ساخته شده اگر شرایط لازم برای انتقال را نداشته باشد تلفات زیادی به وجود می آورد البته باید گفت که در کشورهای صنعتی میزان ولتاژ بالاتری نسبت به کشور ما برخوردارند و از ترانسفورماتورهای خشک به جای ترانس های روغنی که در کشور تولید می شود مورد استفاده قرار می گیرد.

کلمات کلیدی:

سیم پیچی

ترانسفورماتور

ساخت ترانسفورماتور

شرکت ایران ترانسفوری

در رابطه با ایران ترانسفور:

شرکت ایران ترانسفو در سال 1346 تحت لیسانس شرکت SIEMENS آلمان به عنوان سازنده ترانسفورماتورهای توزیع، فوق توزیع و قدرت روغنی با هدف طراحی و ساخت انواع ترانس ها مطابق با استانداردهای بین المللی از قبیل IEC76 و VDE0532 تاسیس گردید. ایران ترانسفو از سال 1379 با ارتقاء به گروه ایران ترانسفو نه تنها در زمینه انواع خشک رزینی بلکه در زمینه خطوط انتقال، پست ها ، مواد عایقی ،مقره های سرامیکی و تجهیزات ترانس(مانند: کلیدهای تنظیم ولتاژ در حالت بی باری ,روغن نما،ترمومتر روغن،رطوبت گیر،رادیاتور و هادی های ترانسپوز شده جهت استفاده درترانسفورماتور CTC) نیز فعالیت می نماید. گروه ایران ترانسفو هم اکنون از 11 شرکت تشکیل شده و با بیش از یکصد تامین کننده داخلی و خارجی همکاری دارد. ایران ترانسفو از سال 1377 مفتخر به دریافت گواهینامه ISO9001 بوده و همچنین دارای تاییدیه از شرکت های ترانسفورماتورسازی معروف و معتبر SIEMENS آلمان و Elin اتریش جهت ساخت ترانسفورماتورهای قدرت تا سطح ولتاژ400KV و قدرت 315MVA می باشد.

فهرست مطالب

مقدمه1

دررابطه با ایران ترانسفو3

ترانسفورماتور چیست5

تعاریف وتقسیم بندی انواع ترانس6

سیم پیچ ها8

سیم پیچی فشار ضعیف9

سیم پیچی فشار قوی لاگن10

سیم پیچی فشار قوی کاستن لوز12

مونتاژبوبین کاستن لوز13

سیم پیچی فشار قوی شائبه14

هسته ترانسفورماتور16

دکل بندی20

مقره21

وظیفه جرقه گیر21

انواع مقره ها23

رله بوخهلتس26

عملکرد رله بوخهلتس27

روغن نمای مغناطیسی28

مونتاژ اولیه29

آهن بندی30

جوشکاری قسمت فشارضعیف30

جوشکاری قسمت فشار قوی وکلید تنظیم ولتاژ31

کلید تنظیم ولتاژ32

مونتاژنهایی33

کوره روغن زنی(خلاء) 35

روغن ترانس(روغن معدنی ترانس) 37

آزمایش های روغن ترانس37

روش نمونه برداری از روغن ترانس39

جداول مشخصات روغنهای کلاس I و II 40-41

آزمایش های الکتریکی پیش از راه اندازی42

آزمایشات عمومی (ROUTINE Test)42

اندازه گیری نسبت تبدیل وتست عملکرد کلید تنظیم ولتاژ43

اندازه گیری مقاومت اهمیDC)) سیم پیچ ها45

کنترل گروه اتصال46

اندازه گیری شدت جریان وتلفات بی باری47

تلفات بار ودرصد ولتاژ اتصال کوتاه(UZ)49

آزمایش سنجش استقامت عایقی سیم پیچ هانسبت به هم ونسبت به بدنه50

آزمایش سنجش استقامت عایقی فازها وحلقه های سیم پیچ ها نسبت به هم50

آزمایشات نمونه ای(Type Test)42

آزمایشات ویژه(Special Test)43

جریان هجومی53

تکمیل ترانس54

رطوبت گیر54

ترمومتر55

کنترل های قبل از برقدارکردن تران56

برقدار کردن ترانسفورماتور57

بهره برداری,سرویس ونگه داری ترانسفورماتور58

درصد اضافه ولتاژ58 بارگذاری58

بهره برداری تحت شرایط غیر استاندارد58

انواع بارگیری از ترانسفورماتور59

اثرات بارگیری بیش ازقدرت ترانسفورماتور59

سرویس های دوره ای ونمونه برداری از روغن60

نمونه برداری روغن61

ظروف نمونه برداری61

میزان روغن برای نمونه براری61

جدول معایب احتمالی وروشهای کنترل ورفع عیب62

معرفی ترانسفورماتورهای هرمتیک64

قیمت فایل فقط 21,000

برچسب

  • کارآموزی و پروژه رشته برق و الکترونیک با عنوان ساخت ترانسفورماتور (شرکت ایران ترانسفوری)
  • ترانسفورماتور چیست
  • تعاریف وتقسیم بندی انواع ترانس
  • ساخت ترانسفورماتور
  • شرکت ایران ترانسفوری
  • دانلود کارآموزی و پروژه رشته برق و الکترونیک با عنوان ساخت ترانسفورماتور (شرکت ایران ترانسفوری)
  • عملکرد رله بوخهلتس
  • اثرات بارگیری بیش ازقدرت ترانسفورماتور
  • انجام پروژه و پایان نام

خرید فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.