همانگونه که می دانیم کارآموزی نقطه شروعی است برای آماده شدن جهت ورود به بازار˛کار و استفاده بهینه از این فرصت مناسب برای کلیه دانشجویان علاقمند به اشتغال در جامعه بسیار سودمند ومفید می باشد. امروزه با پیشرفت و توسعه علوم کامپیوتر در کلیه زمینه ها , این رشته به عنوان جزء لاینفکی از کلیه علوم در آمده و کاربرد آن هر روز در جامعه بیشتر احساس می گردد.استفاده و بکار گیری کامپیوتر در تمامی علوم و رشته ها همه گویای نقش واقعی این پدیده می باشد. گزارش در دست، حاصل یک ماه و نیم کارآموزی در شهرداری که حاوی مطالب مورد آموزش و استفاده در این اداره می باشد، ارائه شده است.
از سالیان پیش بشر در رفع نیازهای خود از راههای گوناگون وبه واسطه این راهها توانسته است نیازهای خود را بر طرف نماید. این نیازها شامل غذا پوشاک، آموزش، بهاشت فردی و اجتماعی، مسکن، وسایل نقلیه و غیره بوده است که در طول سالیان متمادی جهت رفع این مسایل کوشش نموده است. لذا با گسترش جوامع و توسعه شهرها رفع این مسایل نیازمند همکاری اجتماعی در سطح کلان می باشد. با تاسیس حکومت ها و دولت ها و گسترش فرهنگ ها و توسعه شهرنشین بر طرف نمودن این نیازها مستلزم عزم دولتمردان در این خصوص جهت هدایت منابع به سمت صحیح و استفاده بهینه از این منابع بوده است. بنابراین نیاز به سازمانی که نسبت به برطرف نمودن نیازهای بهداشتی، عمرانی وخدماتی شهر در زمینه های گوناگون بیش از بیش احساس گردید و بلدیه ها یا همین شهرداری های کنونی تشکیل گردید البته پس از گذشت سال ها و توسعه شهرها نیازها و خدمات شهری نیز گسترده تر گردید.
شهرداری ها سازمان هایی هستندنیمه دولتی وخدماتی که در جهت رفع مسایل و مشکلات شهری توسط وزارت کشور جهت هر شهر با توجه به قوانین تاسیس شهرداری ها معرفی شده است. شهرداریها کشور با توجه به پراکندگی جمعت و وسعت شهرها به 13 درجه تقسیم بندی گردیده اند. شهرداری درجه 1 شامل شهرهای با جمعیت زیر 5000نفر می باشد البته این نکته نیز قابل شرح است که وجود منابع در امدی متعدد نیز در تعیین درجه شهرداریها ملاک می باشد2-از جمعیت 5-10000 نفر شهرداری درجه 2 و به ترتیب هر 10000 تا 15000 فرد یک درجه به شهرداری ها اضافه می گردد. که البته تعیین درجه شهرداری ها علاوه بر وسعت شهرها به میزان برقراری درآمدهای مستمر از محل اخذ شامل کارخانجات، بنادر، مراکز تجاری و غیره تقسیم می شود.