مسئولیت حسابرسان در کشف تقلب

  • دسته بندی: حسابداری
  • قیمت: 8000 تومان

مسئولیت حسابرسان در کشف تقلب - قالب ورد (79 صفحه)

مقدمه

تاریخچه

تقلب و اشتباه و ویژگیهای آنها

فرآیند حسابرسی

سیر تاریخی تمرکز حسابرسان بر روی شناسائی و کشف تقل

AUDITORS ARE NOT FRAUD DETECTORSقوانین حسابرسی

مسئولیت حسابرس

افزایش اهمیت تقلب و مصداق های آن

مسئولیت قانونی حسابرسان

نوسان مسئولیت حسابرسان در مورد کشف تقلب

طبقه بندی انواع تقلب

وظیفه حسابرس برای شناسایی اشتباهات و تقلب

تردید حرفه ای

تاثیر تقلب برگزارش حسابرسی

نتیجه گیری

مقدمه:

از زمان پیدایش حرفه ی حسابرسی تا به امروز ، مسئولیت حسابرسان نسبت به تقلب نوسانات زیادی پیدا کرده است. چیزی که هم اکنون شاهد ان هستیم افزایش مسئولیت حسابرسان نسبت به تقلب است که علت این امر به علت افزایش وگستردگی روز افزون تقلبات و طرح دعاوی جدی بر علیه حسابرسان است. در واقع حرفه حسابرسی سعی می کند با این شیوه و عملکرد ، اعتماد خود را نزد جامعه حفظ کند . شواهد گویای آن است که موضوع تقلب در شرکتها مشکلی جدی است. این تقلبها ، بویژه هنگامی که مدیران و کارکنان ارشد شرکتها مرتکب ان می شوند، معمولا زمانی از پرده بیرون می افتد که شرکتها به طور غیر منتظره دچار مشکل حاد میشوند. در این مواقع است که این سئوال مطرح می شود که حسابرسان کجا بوده اند؟

نفش حسابرسان مستقل در کشف و گزارش تقلب در شرکتها موضوعی بحث انگیز است . اظهارنظرهای حرفه ای حسابرسان متفاوت است و به همین سبب برای کاهش فاصله انتظارات از عملکرد حسابرسی ، بیشترین میزان همکاری ضرورت پیدا میکند. بررسیهای متعدد نشان داده است در حالی که سیاستمداران ، دادگاهها ، نشریات مالی و بسیاری دیگر،ازحسابرسان انتظارکشف وگزارش کردن تقلبات را دارند ، حرفه حسابرسی به طور عمومی مسئولیتهای خودرا در این زمینه کاهش داده و بر این نکته تاکید میکند که کشف تقلبات از مسئولیتهای مدیران است و حسابرسی برای این نقش برنامه ریزی نشده و غیرقابل اتکاست . در کشورهای پیشرفته ی جهان همه چیز از جمله تقلب و راهکارهای ان مبارزه با تقلب نیز توسعه یافته است ، با نگاهی به امارهای بین المللی بیانگر این موضوع است که به مسئله ی مبازره با تقلب واستفاده از روشهای پیشگیرانه و اموزش توجه خاصی شده است و همین توجه خاص باعث کاهش چشمگیر تقلب و فساد مالی گردیده است. یکی ازرویدادهای پیشگیرانه از تقلب ، افشای فسادهای مالی وبرخورد سختگیرانه با مرتکبین فساد وپیش بینی جرایم سنگین برای انان است.در پاسخ به رسوایی شرکتهای بزرگی چون انرون، گلوبال کروسینگ ، تیکو ، ورلد کام وآدلفیا ، انجمن حسابداران رسما امریکا بیانیه ای بهشرح ذیل منتشر نمود: حرفه ما از اعتبار خاصی برخوردار است و بیش از هزاران سال است که در خدمت منافع عمومی قراردارد . ولی ننگ فروپاشی انرون در زمانی اندک ، بسیاری ازداراییهای مهم ما از جمله اعتماد عمومی را ازمیان برد نتیجه این رسوایی ها این بود که بسیاری از مدیران ، سرمایه گذاران ، حسابداران ، مدیران منابع انسانی ، مسئولان اجرایی و دیگران ازخود بپرسند که چگونه این تقلبها صورت میگیرند و تا چه اندازه میتوان از زیانهای اینده اعمال متقلبانه شرکتها جلوگیری کرد؟

وهمچنین درسالهای اخیر تقلب در شرکتها منجر به هزینه های گزاف میلیونی شده است. تنها درامریکا و انگلستان میزان تقلبهای گزارش شده به میلیاردها دلار سرمی زند، هرچند گفته می شود این گزارشها شاید تنها 10درصد از کل تقلبها را شامل شود.

شواهد گویای آن است که موضوع تقلب در شرکتها مشکلی جدی است. این تقلبها، به ویژه هنگامی که مدیران و کارکنان ارشد شرکتها مرتکب آن می شوند، معمولا" زمانی ازپرده بیرون می افتد که شرکتها به طور غیر منتظره دچار مشکلات حاد می شوند. در این مواقع است که این سئوال مطرح می شود که حسابرسان کجا بوده اند؟

نقش حسابرسان مستقل در کشف و گزارش تقلب در شرکتها موضوعی بحث انگیز است. اظهارنظرهای حرفه ای حسابرسان متفاوت است و به همین سبب برای کاهش فاصله انتظارات از عملکرد حسابرسی، بیشترین میزان همکاری ضرورت پیدا می کند. بررسیهای متعدد نشان داده است در حالی که سیاستمداران، دادگاهها، نشریات مالی وبسیاری دیگر، از حسابرسان انتظار کشف و گزارش کردن تقلبات را دارند، حرفه حسابرسی به طور عمومی ، مسئولیتهای خود را در این زمینه کاهش داده و براین نکته تأکید می کندکه کشف تقلبات از مسئولیتهای مدیران است و حسابرسی برای این نقش برنامه ریزی نشده و غیرقابل اتکاست.

خرید فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.