فرمت فایل: doc
حجم فایل: 170 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 169
دانلود پایان نامه رشته بهداشت عمومی
واکسن و ایمن سازی
کلیات واکسیناسیون
هر گونه اقدامی که به منظور جلوگیری از بروز عفونت و یا تخفیف شکل طبیعی بیماری در فردی با تجویز آنتی بادی یا آنتی ژن بعمل آید ایمن سازی گفته می شود .با تزریق عضلانی یا وریدی آنتی بادی ایمنی غیر فعال یا انتقالی ایجاد می گردد . دوام این نوع ایمنی کوتاه است و بستگی به نیمه عمرآنتی بادی در بدن فرد دریافت کننده دارد و این مدت در حدود 3 تا 4 هفته می باشد .در صورت تجویز آنتی ژن که شامل میکرو ارگانیسم ضعیف شده ، کشته شده و یا اجزاء آن می شود دستگاه ایمنی فرد دریافت کننده تحریک و به طور فعال آنتی بادی تولید می کند . ایمنی بدست آمده در این حالت را ایمنی فعال گویند . دوام این نوع ایمنی ، طولانی تر از نوع غیر فعال است .
ایمن سازی فعال یا واکسیناسیون
واکسیناسیون اقدام بسیار مهم و با ارزشی است که به وسیله آن با هزینه کم می توان از ابتلاء به بیماریهای عفونی جلوگیری کرد . با اجرای برنامه واکسیناسیون همگانی در جهان ، شیوع بسیاری از بیماریهای خطرناک در بین شیرخواران ، کودکان و بالغین کاهش بارزی پیدا کرده است به طوری که اکنون شیوع بیماریهای خطیری چون دیفتری ، کزاز ، سیاه سرفه ، سرخک و فلج کودکان با واکسیناسیون همگانی با موفقیت کنترل و در بسیاری از کشورها عملاً به حداقل میزان خود رسیده است ، یا ببیماری آبله که با واکسیناسیون همگانی و پیگیری جهانی ریشه کن شده است .
برای بیش از 20 بیماری انسان ، اکنون واکسن تهیه شده است که تعدادی از آنها بطور همگانی و بقیه در شرایط خاصی ، مورد استفاده قرار می گیرند .تصمیم برای تهیه و استفاده از واکسن ، جهت یک بیماری بر اساس نتیجه موازنه دو موضوع ، یکی میزان احتیاج به واکسن و دیگری خطرات و عوارض ناشی از آن گرفته می شود .میزان اثر پیشگیری کننده واکسن یک بیماری ، از مقایسه تعداد مبتلایان دو گروه افراد واکسینه شده و نشده ای که به طور تصادفی در معرض بیماری قرارمی گیرند بدست میآید .موثرترین واکسنها آنهائی هستند که مکانیسم پیشگیری حاصل از مرحله بهبودی در شکل طبیعی بیماری را تقلید کنند .
رابطه بین نوع واکسن با ایمنی حاصل
واکسن های با اجرام زنده که از قدرت بیماریزایی آنها کاسته شده است ، معمولاً با دو واحد می توانند ایمنی موثر و طولانی نسبت به واکسن های کشته شده ایجاد کنند . این واکسن ها علاوه بر سیستم ایمنی هومورال سیستم ایمنی سلولی را نیز تحریک می نمایند ، این نوع واکسنها تمایل دارند واکنشهای مشابه شکل طبیعی بیماری به خصوص در افراد با نقص ایمنی را ایجاد کنند .برای اینکه با واکسنهای کشته شده ایمنی کافی و بمدت طولانی بدست آید ، بایستی این واکسنها ابتدا در چند نوبت تزریق گردند و برای جلوگیری از کاهش سطح آنتی بادی و ادامه ایمنی اغلب لازم است که تزریق واکسن در آینده یادآوری شود .
کلمات کلیدی:
واکسن
ایمن سازی
واکسیناسیون
فهرست مطالب
بخش یک واکسیناسیون 1
فصل اول:بیماریهای دارای واکسن 1
کلیات واکسیناسیون 1
ایمن سازی فعال یا واکسیناسیون 2
رابطه بین نوع واکسن با ایمنی حاصل 3
تاریخچه واکسیناسیون 4
واکسن چیست و چگونه تولید می شود ؟ 7
پیش گیری و کنترل: 17
روش مبارزه با بروسلوز در گاوداریهای صنعتی و نیمه صنعتی بر اساس: 18
پیش گیری و کنترل: 39
پیش گیری و کنترل: 40
بخش دوم:برنامه گسترش ایمن سازی 47
فصل دوم:ایمن سازی 47
تاریخچه واکسیناسیون: 49
ذخیره سازی واکسن و زنجیره سرما: 49
واکسنهای برنامه روتین کشور ایران: 57
نکات مهم و کاربردی واکسنها: 68
بخش سوم:ایمنی زایی واکسنها 80
فصل سوم:پاسخ ایمنی به واکسنها 80
بیولوژی پاسخ ایمنی: 81
عواملی که در بروز پاسخ ایمنی در مقابل واکسنها موثرند . 82
نحوه و محل تزریق: 82
ویژگی های یک واکسن: 83
تاثیر واکسیناسیون BCG: 83
ایمنی زایی واکسن هاری: 86
ایمن زایی واکسن HBV: 87
بخش چهارم:عوارض ناخواسته ایمن سازی 88
فصل چهارم:ایمن سازی 88
طبقه بندی پیامدهای نامطلوب پس از ایمن سازی (AEFIs) 89
عوارض خفیف و شایع واکسن و درمان آنها 92
2-1- پیامدهای نابجای مربوط به خطای برنامه (Programme error) 96
عوارض حاصل از خطای برنامه: 97
برای جلوگیری از خطاهای برنامه: 99
تکامل احساسی 124
ارزیابی تکامل و تغییرات بیولوژیک 145
قیمت فایل فقط 69,000
برچسب