حقوق فناوری اطلاعات و ارتباطات

دسته: سایر

فرمت فایل: doc

حجم فایل: 44 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 14

دانلود مقاله رشته حقوق

حقوق فناوری اطلاعات و ارتباطات

مقدمه

امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات که موجب کوچک شدن جهان عینی و بزرگتر شدن جهان ذهنی میگردد در حال تکوین و شکلدهی ساختار نوینی از روابط اجتماعی افراد است . ظهور و گسترش اینترنت و شبکه جهانی اطلاعرسانی ، تغییرات چشمگیری در زندگی انسان امروز ، رفتارها و تعاملات وی ایجاد کرده که البته پویایی جامعه را نیز به همراه داشته است . این تغییرات که به سرعت انجام شده و هماکنون با شتاب بیشتری در حال جریان است ، علوم اجتماعی را نیز تا حد زیادی متحول ساخته و از همینرو بیشتر رشته های علوم اجتماعی به فراخور حال خود با فناوری اطلاعات و ارتباطات همگام شدهاند.

بدیهی است که این فناوری نیز مانند هر علم دیگری نظاممند و قانونمند بوده و از قوانین خاص خود بهره میگیرد اما حقوق علمی نیست که خیلی سریع تحت تاثیر تغییرات ناشی از تکنولوژی قرار گرفته و همگام با آنها متحول شود . زیرا ثبات و دوام از جمله خصوصیات نهادهای حقوقی و قوانین موضوعه است . ولی هنگامی که دولتها به دنبال کنترل و یافتن راهحلهایی برای مشکلات اجتماعی به وسیله قانون هستند ( راهحلهای قانونی ) ، حقوق هم با تغییرات اجتماعی ارتباط تنگاتنگی پیدا میکند و شاید به همین دلیل است که همواره آهنگ تغییر ، تحول یا اصلاح مفاهیم و موضوعات حقوقی با تاخیر زمانی نسبت به میزان رشد تحولات اجتماعی ( مثل گسترش روزافزون فناوری اطلاعات ) صورت میگیرد . تحولاتی که عمدتاً با ظهور فناوری اطلاعات و ارتباطات مبنا و اساس حقوق را دستخوش تغییر قرار میدهند ، مواردی هستند که در حال ازبین بردن مرزهای اقلیمی و کاهش دخالت فیزیکی ( حضور الزامی فیزیکی ) انسان در روابط حقوقی او هستند . از آنجایی که چنین تحولاتی با مبانی اصلی حقوقی در ارتباط هستند لذا حقوق هم ناگزیر از روزآمد شدن و همگام شدن با آهنگ تغییر و تحولات اجتماعی خواهد بود . چرا که توجه به روابط اجتماعی ، نتایج بسیار مهمی برای نظام حقوقی هر جامعهای دارد .

فراگیر شدن فناوری اطلاعات و ارتباطات به ظهور یک جامعه الکترونیکی خواهد انجامید که تمام ارکان آن لزوماً باید در این محیط مجازی حداقل از قابلیتهای پیشین خود برخوردار باشند . ۲ بالطبع حقوق نیز که نقش تنظیم روابط افراد را برعهده دارد باید بتواند خود را با این محیط جدید وفق دهد و نقش خود را ایفاء کند . بنابراین محیط حقوقی فناوری اطلاعات از جمله مباحث مهمی است که در جامعه الکترونیکی باید مورد توجه قرار گیرد . پیاده کردن و گنجاندن نظام حقوقی کلاسیک در فضای مجازی الکترونیکی موجب پیدایش و شکلگیری رشته نوپای حقوق فناوری اطلاعات و ارتباطات شده که به تدریج در حال تثبیت در نظامهای حقوقی دنیاست . منظور از حقوق فناوری اطلاعات و ارتباطات ، مجموعه قواعد و مقرراتی است که در محیط فناوری اطلاعات و ارتباطات به تنظیم و کنترل روابط اشخاص ( حقیقی و حقوقی ) میپردازد .

معرفی محیط حقوقی فناوری اطلاعات و تبیین موضوعات و عناوین مطرح در آن ، در دو بخش حقوق خصوصی و حقوق عمومی پیگرفته میشود و حتیالمقدور سعی خواهد شد فقط به موضوعاتی که به نظر میرسد در فضای مجازی دستخوش تغییر و تحول قرار گیرند پرداخته شود . مطالعه دقیق و بررسی جزئی محیط حقوقی فناوری اطلاعات و ارتباطات و شناسایی تمام مولفه های متاثر از فضای الکترونیکی احتیاج به زمان و مطالعات مبنایی مفصلتری دارد و از حوصله این مقاله خارج است .

کلمات کلیدی:

امضای الکترونیکی

حقوق فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات و ارتباطات

فهرست مطالب

حقوق فناوری اطلاعات و ارتباطات 1

مقدمه 1

بخش اول ـ حقوق فناوری اطلاعات: حقوق خصوصی 2

گفتار اول: تجارت الکترونیک 2

مبحث اول: انعقاد قراردادهای الکترونیکی الزام آور 3

۱ . امضای الکترونیکی 3

۲ . مرجع گواهی امضای الکترونیکی 4

۳ . مزایای استفاده از امضای الکترونیکی 4

ب ) زمان ومکان دریافت دادهها 5

ج ) تصدیق ارسال و وصول 5

مبحث دوم: شیوه پرداختهای الکترونیکی 6

مبحث سوم: حمایتهای قانونی در بستر مبادلات الکترونیکی 6

گفتار دوم: حقوق مالکیت معنوی 7

مبحث دوم: وضعیت حقوق مالکیتهای معنوی در محیط فناوری اطلاعات 8

مبحث دوم: شرایط تحقق مسوولیت مدنی در محیط فناوری اطلاعات 9

بخش دوم: حقوق فناوری اطلاعات: حقوق عمومی 10

گفتار اول: حقوق جزا 10

مبحث اول: حقوق جزای داخلی 11

مبحث دوم: حقوق جزای بینالملی 13

قیمت فایل فقط 8,000

برچسب

  • حقوق فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • امضای الکترونیکی
  • حقوق فناوری اطلاعات
  • فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • دانلود مقاله رشته حقوق
  • حقوق فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • دانلود مقالات حقوق
  • خرید مقالات حقوق

خرید فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.