عنوان مقاله: مراحل مختلف تصفیه آب در تصفیه خانه

  • دسته بندی: زیست شناسی
  • قیمت: 4200 تومان

فرمت: word

تعداد صفحات: 83

مقدمه

آب ماده ای فراوان در کره زمین است. به شکلهای مختلفی همچون دریا، باران، رودخانه و … دیده می شود. آب در چرخه خود، مرتباً از حالتی به حالت دیگر تبدیل می شود اما از بین نمی رود. هر گونه حیات محتاج آب می باشد، انسانها از آب آشامیدنی استفاده می کنند یعنی آبی که کیفیت آن مناسب سوخت و ساز بدن باشد.

مجموعه عملیاتی که به منظور آماده کردن آب برای مصارف مورد نظر اجرا می گردد، «تصفیه آب» و مجموعه تأسیسات و تجهیزاتی که عملیات تصفیه آب را در بر می گیرد «تصفیه خانه» نامیده می شود بنابراین برای تهیه آبی مناسب برای شرب و مصارف عمومی شهری یک رشته عملیات در تصفیه خانه آب به اجرا گذارده می شود تا آب دریافتی از منابع آب را با کیفیتی قابل قبول در چهارچوب استاندارد «آب آشامیدنی» تحویل نماید.

آب آشامیدنی استاندارد به طور کلی آبی است که بیرنگ، بی بو و با طعم مطبوع و گوارا که مصرف آن حتی در دراز مدت هم به لحاظ عاری بودن از مواد مضر، ضرری برای سلامتی مصرف کننده نداشته و خسارتی به تجهیزات انتقال، توزیع و مصرف وارد نیاورد.

عملیاتی که در تصفیه خانه آب آشامیدنی در رابطه با تصحیح کیفیت آب اجرا می شود بستگی به کیفیت آب منابعی دارد که برای تأمین آب آشامیدنی در نظر گرفته می شود و طرح تأسیسات تصفیه خانه نیز با در نظر گرفتن اینکه آب تصفیه شده برای چه مصرفی در نظر گرفته خواهد شد پیش بینی می شود.

منابع آب که به منظور تأمین آب آشامیدنی و مصرف عمومی به کار گرفته می شوند، شامل؛

  • منابع آبهای سطحی؛ دریاها و دریاچه ها، آبگیرها و برکه ها، رودخانه ها و جویبارها
  • منابع آبها زیرزمینی؛ چاه ها، قنوات و چشمه ها، است.

که در بعضی از تأسیسات تصفیه آب از یک یا چند منبع مختلف آب دریافت و تصفیه می شود. به هر حال اقداماتی که در زمینه تصفیه آب منظور خواهد شد، آب دریافتی را به آب آشامیدنی تبدیل خواهد کرد و به همین جهت مطالعه کیفیت فیزیکی، شیمیایی و میکروبیولوژیکی منابع مورد نظر تأمین آب آشامیدنی برای ایجاد یک سیستم تصفیه و توزیع آب سالم ضرورت پیدا می کند.

خرید فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.