فرمت فایل: doc
حجم فایل: 118 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 28
دانلود مقاله رشته مدیریت صنعتی
بهره گیری مقایسه ای تاثیر سیستم پیش بینی تقاضا
چکیده
یک مبحث مهم در مدیریت زنجیره تأمین، پدیده اثر شلاقی است. این مهم بیانگر افزایش تغییرپذیری تقاضا طی حرکت در طول زنجیره میباشد. در این مقاله تأثیر چندین روش کلاسیک و هوشمند در فرایند پیش بینی تقاضای متلاطم، در وقوع پدیده اثر شلاقی بررسی می شود. نتیجه این تحقیق حاکی از آن است که شبکه های عصبی در مقایسه با روش های معمول کلاسیک همچون روش هموارسازی نمایی با توجه به رفتار غیرخطی، نوسانی و حتی آشوبی تقاضای متلاطم، توان بیشتری در مدلسازی و پیش بینی این رفتار دارند. در انتهای مقاله به کمک یک مثال عددی، کاربرد بهره گیری از شبکه های عصبی در پیش بینی تقاضای متلاطم، در کاهش موفقیت آمیز پدیده اثر شلاقی به تصویر در آمده است.
کلید واژه ها:
پیش بینی
تقاضای متلاطم
پدیده اثر شلاقی
مدیریت زنجیره تأمین
شبکه های عصبی مصنوعی
مقدمه
زنجیرهتأمین، شبکه ای از تسهیلات و مکان-هایتوزیع همچون تأمین کنندگان،تولیدکنندگان، توزیع کنندگان، خرده فروشان و مشابه آنها میباشد. این شبکه شامل کارکردهایی همچون خرید مواد خام، تبدیل این مواد به محصولات میانی و تمام شده و توزیع محصولات نهایی به مشتریان می باشد. نوعاً یک زنجیره تأمین با جریان رو به جلوی مواد و جریان روبه عقب اطلاعات مشخص می شود. مدیریت کارای زنجیره تأمین می تواند از یک سو، منجر به کاهش هزینههای مربوط به فرایند تولید، موجودی و حمل و نقل شده و از سوی دیگر موجب بهبود خدمت رسانی به مشتری در تمامی مراحل زنجیره تأمین گردد [12].
یکی از پدیده های بسیار معمول در زنجیره-های تامین، پدیده اثر شلاقی است که اولین بار توسط فارستر شناسایی شد. اثر شلاقی اشاره به این مسأله دارد که تغییرپذیری در تقاضا در طی حرکت در طول زنجیره تأمین از گرههای پایین دست به سمت گرههای بالادست، افزایش یافته و به صورت تقویت شده منتشر می شود [9]. پدیده شلاقی به صورت بالقوه سبب ناکارآمدی های زیادی خواهد شد که عبارت اند از: انبارش موجودی بیش از نیاز در زنجیره به دلیل تغییرپذیری و عدم اطمینان از تقاضا، سطح خدمت ضعیف به مشتری به دلیل از دست دادن برنامه تولید و فروش، پیشبینی ضعیف تقاضا، تاخیرهای طولانی مدت، برنامه تولید نامطمئن، از دست دادن درآمد، انحراف در برنامه های ظرفیت و حمل ونقل غیر اثربخش. سؤالی که در این خصوص، رودروی سازمانها قرار می گیرد، چگونگی بروز نوسانات زیاد در سفارشات دریافتی و راهکارهای موجود جهت کاهش تأثیر این نوسانات است. در این میان، ذکر این نکته حائز اهمیت است که پدیده اثر شلاقی نه تنها ناشی از رفتار غیرمنطقی بازیگران زنجیره نمی باشد، بلکه از رفتار کاملاً منطقی و معقول آنها در بستر زنجیره تأمین ناشی می شود [11].
فهرست مطالب
تأثیر سیستم پیشبینی تقاضای متلاطم بر اثر شلاقی در زنجیره تأمین: یک رویکرد مقایسهای 1
چکیده 2
مقدمه 3
پیشبینی 7
روشهای کلاسیک پیشبینی 9
روش هموارسازی نمایی 9
روش کراستون 11
روش سینتتوس 12
روشهای هوشمند در پیشبینی تقاضای متلاطم 13
شبکههای عصبی 13
شبکههای عصبی بازگشتی 14
خروجی سیستمهای پیشبین مختلف 16
انتخاب معیار خطا 20
جدول3. مقایسه روش های مختلف پیشبینی بر اساس معیار خطا 21
سنجه اثر شلاقی 23
نتیجهگیری 25
قیمت فایل فقط 15,000
برچسب