فرمت فایل: doc
حجم فایل: 51 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 23
دانلود مقاله رشته اقتصاد
مشکلات خصوصی سازی بانک های دولتی
چکیده:
در اواسط دهه 1970 و در طول دهه 1980 بسیاری از کشورها تحت تاثیر مشکلات داخلی خود، اوضاع اقتصاد بین المللی دهه 80 و تشویق و اعمال نظر موسسات و سازمان های وام دهنده بین المللی مانند صندوق اقتصادی به «آزاد سازی» موسوم شده است. با توجه به بازنگری در اصل 44 قانون اساسی و فضای موجود اقتصادی وسیاسی جهان، بانک های دولتی به عنوان نهادهای مالی متاثر از این قانون می بایست مشکلات و موانع پیش رو را با توجه به تجربیات سایر بانک ها در کشورهای دیگر پیش بینی و نسبت به ارایه راه حل چاره اندیشی نمایند.
در این گزارش محقق پس از ذکر مقدمه ای مشتمل بر تعریف مفاهیم، اهداف و مزایای خصوصی سازی، وضعیت بانک های دولتی و خصوصی را مورد مقایسه قرار داده وبه بررسی تجربیات بانک ها در سایر کشورها در زمینه خصوصی سازی خواهد پرداخت، سپس به مشکلات کلان بخش خصوصی، چالش های پیش روی بانکه های خصوصی درایران، مسائل پیش روی بانک های دولتی در زمینه خصوصی سازی اشاره شده و به تشریح اقدامات لازم در زمینه عرضه سهام بانک های دولتی در بورس خواهد پرداخت.
کلمات کلیدی:
آزاد سازی
خصوصی سازی
عملکرد بانک های دولتی و خصوصی
چالشهای خصوصی سازی بانک های دولتی
مقدمه:
در ادبیات توسعه اقتصادی آزادسازی با سه مفهوم به کار گرفته می شود. مفهوم اول، فراگرد انتقال مالکیت از دولت به بخش خصوصی که به آن خصوصی سازی گفته می شود. در این فراگرد، مالکیت از دولت به بخش خصوصی منتقل می شود. مفهوم دوم، آزاد سازی کاهش مقررات دولت و اعمال آزادی بیشتر برای بخش خصوصی است که به مقررات زدایی موسوم شده است. مقررات زدایی لزوماً به معنای آزادی کامل تجارت نیست بلکه به معنای تعیین مجدد استقلال مکانیزم بازار به وسیله فرمول های جدید دخالت دولت است. مقررات زدایی چیزی نیست مگر بازگشت به روابط تجاری دولت متناسب با اقتصاد بازار آزاد، مفهوم سوم، آزاد سازی، به واگذاری فعالیت های دولت به بخش خصوصی از طریق تنظیم قراردادهای پیمانکاری، اجاره دادن اموال دولتی به بخش خصوصی برای مدت زمان نسبتاً طولانی و واگذاری عرضه کالاهای عمومی بخش خصوصی با حفظ کنترل دولت بر می گردد.
اقدامات دولت ها در زمینه خصوصی کردن موسسات دولتی و انتقال مالکیت دارایی های دولتی به بخش خصوصی به طور فزاینده ای در سال های اخیر گسترش پیدا کرده است. بسیاری از دولت ها تحت تاثیر موسسات دولتی خصوصی شده قرار گرفته و برنامه خصوصی سازی به عنوان ابزاری در جهت متعادل کردن عملیات موسسات دولتی مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه در مورد خصوصی سازی، تجربیات کافی و کاملی وجود دارد که از آن می توان به عنوان یک وسیله در جهت خصوصی سازی در کشور استفاده کرد.
در مورد خصوصی سازی تعاریف زیادی ارائه شده است که رایج ترین آنها تعریفی است که به انتقال مالکیت یک موسسه دولتی به بخش خصوصی اشاره می کند. در بعضی موارد خصوصی سازی را به مفهوم کلی تری به کار می گیرند و به ورود بخش خصوصی به هر گونه فعالیتی که قبلاً توسط دولت انجام می شده است، اطلاق می گردد که اصطلاحاً به آزادسازی و یا به مقررات زدایی مشهور شده است. در این مقاله پس ازمرور بر مفاهیم نظری و تجربی خصوصی سازی به تشریح مشکلاتی خواهیم پرداخت که فرا روی خصوصی سازی بانک ها قرار دارد. برای بسیاری از صاحب نظران خصوصی سازی جزئی از برنامه آزاد سازی تلقی می شود، این گروه بیان می دارند که یکی از اجزای مهم مجموعه سیاسست های مربوط به آزاد سازی اقتصادی و شاید غامضترین سیاست هایی که اعمال آن به زمانی طولانی نیاز دارد خصوصی کردن موسسات دولتی است. خصوصی کردن جزء منطقی تغییر مسیر استراتژی توسعه در جهت تکیه بیشتر و مکانیزم بازار و افزایش بهره وری تولید و کاهش اندازه بخش دولتی است.
فهرست مطالب
مشکلات خصوصی سازی بانک های دولتی 1
چکیده: 1
مقدمه: 2
1- مروری بر ادبیات موضوع 3
1-1-1- اهداف خصوصی سازی 3
1-1-2- مزایای خصوصی سازی 4
1-1-3- موانع و مشکلات خصوصی سازی 5
1-2- بررسی مطالعه های پیشین 7
1-2-1- خصوصی سازی بانک ها در مکزیک 8
1-2-2- خصوصی سازی در بنگلادش 9
1-2-3- خصوصی سازی در سریلانکا 10
1-2-5- خصوصی سازی در هند 11
2- مقایسه عملکرد بانک های دولتی و خصوصی 12
3- چالش های خصوصی سازی در ایران 15
منابع و ماخذ 23
قیمت فایل فقط 15,000
برچسب