سیستم عصبی-1

  • دسته بندی: علوم پزشکی
  • قیمت: 5200 تومان

فرمت: word .doc قابل ویرایش می باشد

تعداد صفحات:117

چکیده ای از متن:

اکثر نورنهای موجود در سیستم عصبی، اثر تروفیک روی یکدیگراعمال می کنند ودر اثر تخریب رشته های ورودی اصلی به گروهی خاص از نورنها در سیستم عصبی مرکزی، این نورونها به تدریج دژنره شده واز بین می روند. درضمن به دنبال ایجاد آسیب در اعصاب محیطی، تکثیر سلولهای نوروگلیا در مراکز عصبی مربوط به رشته های عصبی آسیب دیده، مشاهده می شود. از طرف دیگرگیاه دم اسب غنی از سیلیس است وعصاره آن علاوه براثرات متعدد دیگر دارای اثرات ضد التهابی و اثرات آ نتی اکسیدانی است و تیمار بافت با مواد آنتی اکسیدان می تواند از بروزآ سیبهای ثانویه بافتی و احتمالا دژنراسیون نورونی که به علت تجمع رادیکالهای آزاد در بافت آسیب دیده ایجاد می شود، جلو گیری کند.

در این تحقیق ضمن بررسی تاثیر کمپرسیون عصب سیاتیک بردژنراسیون مرکزی در هسته گراسیلی بصل النخاع، اثرات تزریق صفاقی سیلیکاتهای با منشا آلی (عصاره گیاه دم اسب) ومعدنی(متا سیلیکات سدیم) بردژنراسیون مرکزی در این هسته مورد مطالعه قرار گرفت.

به این منظور 48 رت نژاد ویستاربه ترتیب در هشت گروه کنترل، شم وتجربی 1تا 6 تقسیم بندی شدند. همه رتها به جز رتهای گروه کنترل تحت کمپرسیون عصب سیاتیک پای چپ قرار گرفتند. رتهای ضایعه دیده گروه شم با سرم فیزیولوژیک و رتهای گروههای تجربی 1و3و5 به ترتیب 3و6 و9 نوبت با سیلیکات سدیم ورتهای گروههای تجربی 2و4و6به ترتیب3و6و9نوبت با عصاره گیاه دم اسب تیمار شدند. اولین تزریق بلافاصله پس از کمپرسیون عصب سیاتیک وتزریقات بعدی هر 72 ساعت یکبار انجام شد. پس از گذشت یک ماه از کمپرسیون، رتها تحت پرفیوژن قلبی با فرمالین 10% قرار گرفتند و سپس از بصل النخاع آنها نمونه برداری شد. پس از آماده سازی بافتی، مقاطع سریال میکروسکوپی با ضخامت 7 میکرون تهیه وبا آبی تولوئیدین واریتروزین رنگ آمیزی شد. سپس دانسیته نورونی ودانسیته سلولهای نوروگلیا در هسته گراسیلی بصل النخاع ، با استفاده از روش دایسکتورمحاسبه ومورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

نتایج حاصل از این تحقیق نشان دهنده کاهش 10 درصدی دانسیته نورونی وافزایش15 دانسیته سلولهای نوروگلیا در گروه شم در مقایسه با گروه کنترل است که تاثیر مثبت کمپرسیون عصب سیاتیک درایجاد آتروفی ترانس نورونال در هسته گراسیلی به علت کاهش میزان اطلاعات ورودی به این هسته است.

هم چنین افزایش2تا8 درصدی دانسیته نورونی وکاهش4 تا12 درصدی دانسیته سلولهای نوروگلیا در گروههای تجربی مختلف در مقایسه با گروه شم، ممکن است ناشی از تاثیرعصاره گیاه دم اسب ومتا سیلیکات سدیم در به تعویق انداختن آتروفی ترانس نورونال واحتمالا تسریع در روند ترمیم درهسته گراسیلی بصل النخاع رت باشد.

  • دستگاه عصبی

خرید فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.