نقش ایران در منطقه‌گرایی و ایجاد ثبات در خاورمیانه

دسته: سایر

فرمت فایل: doc

حجم فایل: 417 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 213

دانلود پایان‌نامه کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی

نقش ایران در منطقه‌گرایی و ایجاد ثبات در خاورمیانه

چکیده:

منطقة خاورمیانه که از بدو تاریخ تا بحال کانون بحران و از هم پاشیدگی می‌باشد، بیش از همة مناطق نیاز به همکاری و اتحاد در آن احساس می‌شود. در این تحقیق سعی شده ضمن بررسی مشکلات و اختلافات موجود بین کشورهای این منطقه، حوزه‌های مختلفی که می‌تواند بطور جداگانه به امر منطقه‌گرایی کمک نماید و تجربة اتحادیة اروپا نیز آن را تأئید می‌کند مورد ارزیابی قرار گیرد. این حوزه‌ها به ترتیب از حوزه‌های با حساسیت سیاسی کمتر به حوزه‌های با حساسیت سیاسی بیشتر (اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، دفاعی- امنیتی و سیاسی) اولویت‌بندی شده‌اند که دولتهای کشورهای منطقة خاورمیانه می‌توانند همکاریهای خود را به ترتیبِ این اولویت‌بندی در نظر بگیرند تا در این راستا موفقیت مطلوب را بدست آورند.

در این صورت منطقة خاورمیانه می‌تواند در آینده شاهد تشکیل اتحادیه‌ای بنام اتحادیة خاورمیانه بوده و در صورت تداوم و گسترش همکاریهای بیشتر به قدرت منطقه‌ای و حتی ایالات متحدة خاومیانه تبدیل شود.این تحقیق نقش فعال و مثبتی به جمهوری اسلامی ایران قائل شده که در صورت انجامِ برخی تغییرات در خود می‌تواند ایفا گردد. این تغییرات شامل یکسان‌سازی در حوزه‌های یاد شده و از حالت سکون درآوردن برخی از آنها مانند حوزة فرهنگی می‌شود. آزادسازی قیمت‌ها در بُعد اقتصادی، جذب توریست‌های منطقه‌ای و جهانی و زدودن کینه و تنفر القا شده توسط تبلیغات گستردة ابرقدرتهای مخالفِ ایران در اذهان عمومی کشورهای خاورمیانه و نیز تأکید بر آموزش و یادگیری زبان بین‌المللی پابه‌پای زبان رسمی در همة مقاطع تحصیلی در بُعد اجتماعی و تشکیل کمیته‌های مشترک دفاعی- امنیتی و سیاسی از جملة راهبردهای پیشنهادی این تحقیق می‌باشد.

کلمات کلیدی:

منطقه‌گرایی

جهانی شدن

روابط بین‌الملل

نقش ایران در ایجاد ثبات در خاورمیانه

مقدمه:

بدیهی است منطقة خاورمیانه، منطقه‌ای است همانند سایر مناطق موجود بر روی کرة زمین از قبیل منطقة آمریکای لاتین، اروپا، استرالیا و اقیانوسیه، جنوب شق آسیا و … که مانند آنها مردمانی در این منطقه زندگی می‌کنند و همانندِ آنها شبها می‌خوابند و صبحها بیدار می‌شوند و تلاش روزانه برای امرار معاش می‌کنند که در واقع هر فردی ناخودآگاه برای زنده ماندن و ادامة حیاتش در حال مبارزه هستند. بنابراین از این لحاظ تفاوتی میان انسانهای این منطقه با انسانهای سایر مناطق دیده نمی‌شود. و این شاید تنها وجه اشتراک و یک بُعدِ خصلتِ طبیعی آنها باشد. اما در وجوه دیگر تفاوتِ محسوس و ملموسی مشاهده می‌شود. این وجوه نه تنها شامل خصوصیات انسانی از نظر اخلاقی، فرهنگی، زبانی و … که متأثر از مسائل گوناگونی هستند، می‌شود، بلکه شامل خصوصیات طبیعی، ژئوپلیتیکی و … نیز است.

مناطق، به دلیل موقعیت جغرافیایی و طبیعیِ‌شان شکل می‌گیرند و از چندین کشور در مجاور هم تشکیل می‌گردند. قاره‌ها نیز چنین خصوصیتی دارند. اگر تمامی مناطقِ خشکی زمین، بهم پیوسته بودند، شاید تقیسم‌بندی قاره‌ای یا منطقه‌ای اصلاً وجود نداشت. ما وارد بحث جغرافیایی یا حتی تاریخی و فلسفی نخواهیم شد که مثلاً دولت- شهرها یا دولتهای ملّی کی، چگونه و چرا تشکیل شدند. چونکه هر چه هست، وضع موجود است و می‌خواهیم وضعیت موجود را بررسی کرده و برنامه‌ای بهتر و انسان‌پسندانه با در نظر گرفتن تجربة گذشتگان و وقایعِ خوب و بدی که بر سر آنان پیش آمده، برای آینده و آیندگان ترسیم کنیم.

اگر بخواهیم تجربة گذشتگان را خود نیز تجربه کنیم چیزی بجز هدر دادن عمر و تلف کردن گرانبهاترین و باارزش‌ترین پارامتر زندگی یعنی وقت، عاید ما نخواهد شد. لذا باید از نکات خوب و آموزندة گذشتگان پند گرفته و سرلوحة اعمال و رفتارمان قرار دهیم و از تکرار اشتباهات و خطاهای آنها پرهیز نمائیم.[1]اگر نگاهی به صفحاتِ نه چندان دور تاریخ بیندازیم، مشاهده خواهیم کرد که پدران و نیاکان ما چه مصیبتها و فلاکتهایی تحمل کرده‌اند. چه جنگها و خانه‌خرابیها دیده‌اند. شاهد چه کُشت و کُشتارها بوده و عزیزان خود را از دست داده‌اند. اینهمه برای چه؟ و بدست چه کسانی؟ بدست همنوعانِ خودشان که نه بعلتِ گرسنگی و خطرِ تلف شدن، بلکه بعلت حرص و طمع بیش از حدّشان.

آنها مرگِ خود را بعد از فقط چند روز (نه زیاد)، حتی در صورتِ موفق به تسلط یافتن بر همنوع خودشان، نمی‌دیدند و درک نمی‌کردند. آیا آنها، اگر واقعاً چنین درکی داشتند، مبادرت به این جنایاتِ هولناک می‌نمودند؟! درست است که ما به عین، آن وقایع را ندیده‌ایم، بخاطر اینکه هنوز متولِّد نشده بودیم، ولی باید بر تاریخ‌نویسانِ صادق و زحمتکش اعصار مختلف ارج نهیم، چرا که ورق زدن آثار و مکتوبات آنها ما را در میان آنها قرار می‌دهد. درست مثل اینکه تماشاگر حرکات بازیگران یک مسابقة فوتبال از پشت صفحة تلویزیون هستیم و تمامی نقاط ضعف و قوتِ تک تک بازیکنان را دیده و حرکاتِ درست و اشتباه آنها را درک کرده و هر چند شاید خودمان فوتبالیست نباشیم ولی منتقدِ حرکات اشتباه آنها بوده و الگوی حرکتی مَجازی برای آنها ترسیم می‌کنیم و واقعاً هم اگر آن بازیکن (یا بازیکنان) در عمل می‌توانست(اند) الگوی خیالی ما (و بهتر است بگوئیم، الگو و نقشة مربی(انِ) خود) را پیاده می‌کرد(ند) نتیجة مطلوبی بدست می‌آمد.

فهرست مطالب

فصل اول:کلیات تحقیق

1- 1- طرح مسأله و تعریف موضوع تحقیق

1- 2- اهداف تحقیق

1- 3- اهمیت و ارزش تحقیق

1- 4- سؤال اصلی تحقیق

1- 5- فرضیه‌های تحقیق

1- 6- سازماندهی تحقیق

فصل دوم:مروری بر ادبیات و سابقة موضوع تحقیق

2- 1- مقدمه

2- 2- نقش‌ها در روابط بین‌الملل

2- 3- تغییر و تحول در نقش قدرت‌ها و آثار آن در عرصة روابط بین‌الملل

2- 4- جهت‌گیری‌ها در روابط بین‌الملل

2- 5- مروری بر ادبیات و سابقة موضوع تحقیق

فصل سوم:دیدگاههای نظری- مباحث تئوریک

3- 1- مقدمه

3- 2- نظریه‌های همگرایی

3- 3- تحول در نظریه‌های منطقه‌گرایی

3- 4- منطقه‌گرایی در عصر جهانی شدن

3- 5- انترناسیونالیسم اسلامی (حکومت جهانی اسلام)

فصل چهارم:روش تحقیق

4- 1- مقدمه

4- 2- تعریف متغیرها، مفاهیم و عملیاتی

4- 3- روش تحقیق

4- 4- ابزارها و روشهای جمع‌آوری اطلاعات

4- 5- موانع، مشکلات و محدودیتهای تحقیق

فصل پنجم:بررسی برخی خصوصیات کشورهای منطقة خاورمیانه و کشورهای همسایة ایران

5- 1- مقدمه

5- 2- جمهوری اسلامی ایران

5- 3- ترکیه

5- 4- سوریه

5- 5- عراق

5- 6- لبنان

5- 7- قبرس

5- 8- قطر

5- 9- امارات عربی متحده

5- 10- بحرین

5- 11- عمان

5- 12- اردن

5- 13- فلسطین اشغالی

5- 14- یمن

5- 15- کویت

5- 16- عربستان سعودی

5- 17- مصر

5- 18- سودان

5- 19- اسرائیل

5- 20- جمهوری آذربایجان

5- 21- ترکمنستان

5- 22- افغانستان

5- 23- پاکستان

5- 24- ارمنستان

قیمت فایل فقط 175,000

برچسب

  • نقش ایران در منطقه‌گرایی و ایجاد ثبات در خاورمیانه
  • منطقه‌گرایی
  • جهانی شدن
  • روابط بین‌الملل
  • نقش ایران در ایجاد ثبات در خاورمیانه
  • نقش ایران در منطقه‌گرایی
  • دانلود پایان‌نامه کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی
  • دانلود پایان‌نامه کارشناسی ارشد علوم سیاسی
  • دانلود پایان‌نامه ارشد علوم سیاسی
  • خرید پایان‌نامه ارشد علوم سیاسی

خرید فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.