موازنه جریان داده (Balancing): در گسترش و ادامه تفکیک سیستم به زیر سیستم های مختلف، جریان داده های درون داده وبرون داده سیستم، باید از نظر اسم و محتوا یکسان بماند.
شماره گذاری: پردازش ها به منظور سهولت تعقیب یک پردازش، در درون پردازش های دیگر، و نه به مفهوم ترتیب انجام عملیات، در صورت تجزیه یک DFD به سطوح پایین تر، باید از یک سیستم منطقی شماره گذاری استفاده کرد. به نمودار سطح صفر شماره ای اختصاص داده نمی¬شود.
نامگذاری: پردازش ها به هر یک از فعالیت ها، نامی که معرف ماهیت آن است تخصیص داده می شود. همچنین نام پردازش ها، باید حاکی از عملی باشد که روی داده ها صورت می¬گیرد. ترسیم نمودار فیزیکی جریان داده استفاده از مدل فیزیکی سیستم، عمدتا به منظور کنترل و صحت و کفایت اطلاعات جمع آوری شده در مورد چگونگی کارکرد سیستم وجود و درک آن است. تشخیص میزان کفایت تعداد نمودارهای فیزیکی لازم، همچنین لزوم تجزیه هر سطح بالا به نمودار سطح پایین تر، با تحلیلگر است.
نمودار سطح صفر (Context Diagram) این سطح از DFD ها سیستم را به صورت یک پردازش واحد نشان می¬دهد. در این نمودار محدوده سیستم مشخص می-شود به همین دلیل از سخت ترین مراحل رسم DFDهاست. نکته: در این نمودار ذخیره داده ای نداریم. با توجه به ویژگی های این نمودار از آن به Black Box نیز تعبیر می شود.
نمودار سطح 1 بدون وارد شدن به جزئیات فعالیت ها، واحد ها و اداره های عمده موسسه مورد مطالعه قرار میگیرد. برای رسم این نمودار از نمودارهای سازمانی شرکت می توان استفاده کرد. کلیه جریان های داده اعم از درون داده یا برون داده از سطح صفر را به این سطح منتقل می کنیم.
رسم نمودار سطح 2 نشان دهنده فعالیت های عمده ای است که در واحد های فرعی آن صورت می پذیرد.