ارزیابی هیئت های بین دولتی در مورد تغییرات اقلیمی نشان داده است که آب و هوا در حال تغییر است و آینده شاهد یالا آمدن سطح دریا، موج های حرارتی بیشتر، طوفان های شدید و بارندگی سنگین و گسترش سرزمین های خشک خواهد بود. این خطرات اقلیمی دارای اثراتی بر روی اسکان انسان ها می باشد که منجر به از بین رفتن ادامه حیات، اختلالات اجتماعی و صدمه اقتصادی می شود. تحقیقات اخیر نشان داده است که این مشکل چیزی بیش از حد بحران می باشد. پیوند تطبیق تغییر آب و هوا با کاهش خطر فجایع مهم است و با وجود منابع قابل توجه، در حال وقوع است. کشورهای کمتر توسعه یافته و فقیرترین مردم در تمام کشورها، اشخاصی هستند که در خطر بیشتری می باشند و معمولاً دارای حداقل ظرفیت برای سازگاری و کاهش خطر می باشند.
نوآوری تحقیقاتی بین المللی جدبد و تحقیقات جامع در مورد خطر فجایع نشان می دهد که: چالش های مربوط به خطرات محرک محیطی طبیعی و انسانی (شامل تغییرات اقلیمی) مد نظر قرار گرفته است تا نیازهای مربوط به افزایش پایگاه های تحقیقاتی را به منظور توسعه و اجرای سیاست های عمومی برآورده سازد.
اثرات شدید تغییرپذیری و تغییر آب و هوا و خطرات مرتبط به طور فزاینده ای در سراسر جهان احساس می شوند. مشخص شده که جمعیت های موجود در مناطق کم ارتفاع ساحلی، شهرهای بندری و دلتاهای رودخانه ای که برآورد شده که دربردارنده حدود 10% جمعیت جهان هستند، به طوری استثنائی آسیب پذیر هستند. تاکنون، جمعیت های شهری موجود در دلتاهای رودخانه ای آسیایی مثل دهاکا، کالکاتا، یانگون و های فونگ با افزایش سیل مواجه هستند در حالی که تعیین شده که شهرهای ساحلی در آفریقا مثل آبیدجان، آکرا، الکساندیا، لاگاس، فریتاون، ماپوتو و کیپ تاون به شدت توسط افزایش سطح دریا تحت تاثیر قرار گرفته اند.