تحلیل پوششی داده ها

دسته: سایر

فرمت فایل: doc

حجم فایل: 110 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 34

دانلود مقاله رشته مدیریت با عنوان تحلیل پوششی داده ها

مقدمه

تحلیل پوششی داده‌ها، مجموعه‌ای از تکنیکهایی است که برای تحلیل داده‌های تولید، هزینه،‌ درآمد و سود بدون پارامتربندی و شاخص‌سازی تکنولوژی به کار می‌رود(Sinuany-Stern,2000) . تحلیل پوششی داده ها یک رهیافت برنامه‌ریزی ریاضی ناپارامتری‌ برای تخمین توابع مرزی است. پیش از توضیحات کامل درباره رویکرد DEA به طور مجمل به فلسفه و چگونگی پیدایش آن اشاره می‌شود.

به طور کلی شالوده روشهای ناپارامتری برای اندازه‌گیری کارایی در سال 1957 با انتشار مقاله‌ای از «فارل» بنیان نهاده شد. وی با یک رهیافت صرفاً ریاضی روش جدیدی را برای اندازه‌گیری کارایی مدرن در مقابل روشهای پارامتری معرفی نمود.فارل برای اولین بار «مرز کارایی فارل » را به عنوان مرز ناپارامتری معرفی نمود. وی بر مبنای روشهای ریاضی و براساس فاصله بنگاه از مرز موردنظر توانست مرز کارایی را اندازه‌گیری نماید. نظریات فارل شالوده و سرآغاز این مباحث در سالهای بعد قرار گرفت. (Ruggiero, 2004)

نظریات فارل، علاوه بر جلب توجه ریاضیدانان ، توجه علمای مدیریت و اقتصاد دانان را نیز معطوف به ساختارهای ناپارامتری نمود تا به جای استفاده از توابع تولید و روشهای پارامتری برای اندازه‌گیری کارایی از آن استفاده شود (Charnes, 1994). همه اینگونه تلاشها در طی دو دهه پس از مقاله مشهور فارل توجهات را جلب نکرد تا اینکه دقیقاً 21 سال بعد مقاله چارنز، کوپر و رودز (CCR) به سال 1978 منتشر گردید. در واقع این افراد برای اولین بار DEA را معرفی کردند که از آن پس مقالات بسیاری در بسط و کاربرد روش شناسی DEA ارائه گردیده است.

چارنز، کوپر ورودز (CCR) ابتدا مدلی را ارائه کردند که مبتنی بر روش نهاده ـ مدار بوده و فرض «بازدهی ثابت نسبت به مقیاس» بر آن حاکم بود. در مقالات بعدی مفروضات انعطاف پذیر دیگری جایگزین گردید. مانند بانکر، چارنز و کوپر (1984) که مدل «بازدهی متغیر نسبت به مقیاس» را پیشنهاد کردند(Caballero, 2004).امروزه روش DEA به عنوان یک روش مناسب برای ارزیابی عملکرد بنگاهها شناخته شده است که در آن بر پایه اطلاعات موجود، مرز کارا به صورت تجربی برآورد می‌شود و از آنجا که در دستیابی به تابع مرزی، همه داده‌ها پوشش داده‌ می‌شود آنرا «تحلیل پوششی داده‌ها» نام نهاده اند. پس از گذشت حدود 25 سال از ارائه اولین مدل DEA، مدلهای متعددی در این زمینه ارائه شده است و تحقیقات کاربردی نیز در آن به هزاران مورد بالغ گشته است.براساس تحقیقی که توسط «Gabriel Tavares» انجام شده و در آن آمار و اطلاعات مربوط به سالهای 1987 تا 2001 در زمینه DEA مورد بررسی قرار گرفته است نتایج جالب توجه ای حاصل گردیده است.

کلمات کلیدی:

DEA

تحلیل داده ها

مدل برنامه ریزی ریاضی

تحلیل پوششی داده ها

ارزیابی کارایی واحد های تصمیم گیرنده

فهرست مطالب

مقدمه

تاریخچه تحلیل پوششی داده‌ها

تعریف تحلیل پوششی داده‌ها

ویژگیها و قابلیتهای کاربردی مدلهای تحلیل پوششی داده‌ها

محدودیت‌ها و مسائل خاص در مورد رویکرد DEA

مدل اصلی CCR ـ نهاده‌گرا

مدل پوششی CCR( مدل ثانویه)

مدل BCC-نهاده گرا

مدل جمعی

مدل تراکم

رتبه‌بندی عملکرد در DEA با کارایی متقاطع

مدل رتبه‌بندی کامل آندرسون ـ پیترسون

تغییرات کارایی در طول زمان

الگوبرداری با استفاده از DEA

تحلیل پوششی داده‌ها و برنامه‌ریزی آرمانی

مدل شبه DEA چند جزئی

قیمت فایل فقط 18,000

برچسب

  • تحلیل پوششی داده ها
  • دانلود مقاله DEA
  • تحلیل داده ها
  • مدل برنامه ریزی ریاضی
  • دانلود مقاله تحلیل پوششی داده ها
  • ارزیابی کارایی واحد های تصمیم گیرنده
  • دانلود مقالات رشته مدیریت
  • DEA چیست
  • دانلود مقالات مدیریت

واریز هزینه و دانلود فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.