دسته بندی: علوم انسانی » اقتصاد
تعداد مشاهده: 429 مشاهده
فرمت فایل دانلودی: rar
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 24
حجم فایل: 24 کیلوبایت
دانلود تحقیق در مورد پول شویی،
در قالب doc و در 24 صفحه، قابل ویرایش، شامل:
مقدمه
پول شویی چیست؟
مراحل پول شویی
آمار مربوط به پول شویی
تعریف پول شویی
پول های کثیف
ایران و پول شویی
آمارهایی از پول شویی
راه کارهای مبارزه با پول شویی
اثرات پول شویی بر اقتصاد کلان
روش های مبارزه با پول شویی
سازمان بین المللی مبارزه با پول شویی (FATF)
مثال هایی از عملیات ضد پول شویی در دنیا
جمع بندی و نتیجه گیری
مقدمه تحقیق:
پول شویی، تطهیر و قانونی جلوه دادن عواید حاصل از رفتارهای مجرمانه می باشد. امروزه پول شویی به دلیل رشد چشمگیر جرایم و اعمال خلاف در سطح جهان، رشد بسیاری یافته است به طوری که به یکی از معضلات حاد اقتصاد جهانی تبدیل شده و رشد و توسعه اقتصاد جهانی را مورد تهدید قرار داده است. به همین دلیل عزم جامعه بین المللی بر مبارزه با آن متمرکز شده است و تدابیر مختلفی را برای نیل به این امر به کار برده اند. در ایران نیز مدتی است که توجه ها به سمت آن جلب شده است. در این تحقیق، به شناسایی موضوع و راه های مبارزه با آن پرداخته خواهد شد.
پول شویی یک فعالیت غیرقانونی است که در طی انجام آن، عواید و درآمدهای ناشی از اعمال خلاف قانون، مشروعیت می یابد. به عبارت دیگر پول های کثیف ناشی از اعمال خلاف به پول های تمیز تبدیل گردیده و در بدنه اقتصاد جایگزین می شود.
این عمل، یک روش معمول و منطقی برای بدست آوردن سود از فعالیت های غیرقانونی برای مجرمان می باشد. پول شویان کسانی هستند که یا خود اعمال خلاف را انجام داده و پول های ناشی از آن را تطهیر می کنند و یا افرادی هستند که پول های خلاف را به طور آگاهانه یا نا آگاهانه در سیستم مالی و اقتصادی کشور وارد می کنند.
خلافکاران از طیف وسیع اعمال غیر اخلاقی و غیرقانونی مانند قاچاق مواد مخدر، تقلبات، ثروت های قابل مصادره، گروگان گیری، قمار و هم چنین اهدای پول به سازمان های تروریستی و حتی تقلبات مالی در اینترنت و یا دیگر ابزار اطلاع رسانی سودهای کلانی را به دست می آورند و چون ردپای این افراد در معاملات مالی و بانکی به صورت زنجیروار در وجوه پس انداز شده، آن ها آشکار می گردد، بنابراین مجرمان از ابزارهای مالی مانند چکها، کارتهای اعتباری (credit card) و کارتهای هوشمند (smart card) اجتناب کرده و به استفاده از پول نقد رو می آورند. پول نقد نیز به علت عدم مزیت نسبت به سایر ابزارهای مالی مانند حجم بالا، مشکلات در حمل و نقل و کاهش قدرت خرید در طول زمان به ناچار به پول شویان داده می شود تا در طی مراحلی به شبکه اقتصادی کشور وارد گردد.