در این تحقیق ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی مورد بررسی و پژوهش قرار گرفته است. در زیر به مختصری از عناوین و چکیده و آنچه شما در این تحقیق دریافت می کنید اشاره شده است:
سهیلا فاتحی فولادی - در جهان امروز با توجه به سرعت و حجم اطلاعات و چالش های پیش روی سازمانها، ضرورت داشتن معیارهایی برای تعیین موقعیت و برنامه ریزی بر اساس نقاط ضعف و قوت بیش از پیش ضروری به نظر می رسد. دستگاههای اجرایی اعم از وزارتخانه ها، سازمان ها، موسسات و شرکتهای دولتی به عنوان واحدهای صف و ستاد از طرف قانون گذار برای انجام وظایف دولت ایجاد گردیده است و با توجه به وظایف، مسئولیت ها و منابع در اختیار هر یک از واحدهای مذکور ملزم به پاسخگویی می باشند. ارزیابی عملکرد یکی از مهمترین فرآیندهای راهبردی است که ضمن ارتفاء پاسخگویی میزان تحقق اهداف و برنامه های هر سازمان را مشخص می کند ارزیابی به عنوان یکی از فعالیتهای کلیدی و از عناصر اصلی مدیریت به شمار می رود و ابزاری است کارآمد که مدیر و کارکنان از طریق آن به نقاط قوت و ضعف سازمان پی برده و با ریشه یابی آنها اقدامات اصلاحی جهت بهبود عملکرد را انجام می دهد.
ارزیابی، عمل یافتن ارزش و بهای هر چیز، بخش و بررسی حدود هر چیز و برآورد کردن ارزش آن کلمه ارزیابی حاصل مصدر است. فعالیتی است که ماهیت آن آموزشی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می باشد. از این رو به کمک ارزیابی Evalvating باید مقایسه ای میان اهداف ضمنی و اهداف بیان شده از یک سو و نتایج مورد انتظار و نتایج پیش بینی نشده از سوی دیگر به عمل آورد و سپس باید به سنجش تاثیر این نتایج بر محیط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پرداخت. هدف ارزیابی گردآوری اطلاعات جهت بهبود بخشیدن به فرآیند برنامه ریزی Process tha planning و در نتیجه بهبود در سطح ملی منطقه ای و جوامع محلی است. باید توجه داشت که ارزیابی فقط یک بار پس از اجرای برنامه Implementation or Emecution انجام نمی پذیرد بلکه در طول اجرای برنامه به طور مستمر ارزیابی باید انجام گیرد تا تطبیق عملکرد را با هدف برنامه میسر سازد.(کتاب فرآیند برنامه ریزی آموزشی تالیف گروه مشاوران یونسکو). در کتاب اصلاح نظام های مدیریتی جلد سوم از 7 برنامه تحول در نظام اداری آمده است:
ارزیابی: فرآیند سنجش، ارزش گذاری و قضاوت (مصوب هیات وزیران در تاریخ 28/10/81 طی شماره 44642/ت 27701 ه-
ارزیابی فرآیندی است که سنجش و اندازه گیری، ارزش گذاری و قضاوت در خصوص عملکرد طی دوره ای معین می پردازد. (کتابچه راهنمای ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی از انتشارات سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور)
این فایل شامل: صفحه نخست، فهرست مطالب و متن اصلی می باشد.