اکولوژی-1

دسته: کشاورزی و زراعت

فرمت فایل: doc

حجم فایل: 565 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 36

اکولوژی

اکولوژی یعنی رابطه موجودات زنده با محیط

پیشگفتار

بانگرشی عمیق به تحولات 50 ساله اخیر چنین نتیجه گرفته می شود که به مساله اکولوژی یعنی رابطه موجودات زنده با محیط توجه نشده و بشر با دخل وتصرف های بی رویه و بیش از حد در محیط طبیعی، آنرا از حالت اعتدال خارج کرده و بصورت مخاطره انگیزی درآورده است.روند تخریب و بهم خوردن تعادل اکولوژی در حالی ادامه دارد که جمعیت روبه افزایش است و اگر چاره ای برای افزایش تولیدات کشاورزی و حفظ محیط زیست نشود، بروز قحطی دور از واقعیت نیست. بشر تاکنون تدابیر گوناگونی اتخاذ کرده و به وسیله به کار بردن تکنولوژی، استفاده از ژنتیک، دادن کودهای شیمیائی فراوان، مصرف سموم گیاهی مختلف وغیره توانسته است بخشی از نیاز به مواد غذائی را بصورت منطقه ای برآورده کند.

بنابراین باید به فکر تامین مواد غذائی، بدون آلوده کردن محیط زیست طبیعی بود. برای نیل به این هدف، با الهام گرفتن از طبیعت که خود بهترین راهنما و الگوست و همچنین به کار بردن تجربیات پیشینیان و با حداکثر استفاده محیطی از قبیل نور، آب و مواد غذائی روشی اتخاذ کرد که بتوان میزان تولیدات کشاورزی را افزایش داد.

یکی از راههائی که ما را به این هدف نزدیک می سازد کشت گیاهان به صورت مخلوط است.

زراعت مخلوط از سالیان دراز در بسیاری از کشورها متداول بوده که با انجام آن ضمن کاهش خطرات احتمالی و افزایش حاصخیزی خاک، از منابع طبیعی نیز حداکثر بهره بردای می شود. دراین روش کشت، میزان مصرف سموم گیاهی و کودهای شیمیائی کاهش یافته و به همان نسبت میزان آلودگی محیط زیست نیز کمتر می شود.

کلمات کلیدی:

اکولوژی

محیط زیست

گیاه سورگوم

رابطه موجودات زنده با محیط

کشت گیاهان به صورت مخلوط

مقدمه

کشت هر نوع گیاهی به صورت مخلوط الزما باعث افزایش محصول نمی شود بلکه با مطالعه خصوصیات فیزیولوژیکی و مرفولو‍ژیکی می توان گیاهانی را برای کشت مخلوط انتخاب نمود تا در ترکیب جدید از شدت رقابت آنها در واحد سطح کاسته شده و در نتیجه از نهاده های رشد بهتر استفاده نمایند (مظاهری، 1373 ب) . در این تحقیق که با عنوان تولید علوفه‌ای و لوبیا چشم بلبلی به جهت برخورداری از برخی ویژگی ها که به آنها اشاره می گردد جهت بررسی تاثیر تراکم وترکیب کشت بر کمیت و کیفیت علوفه تولیدی در واحد سطح برگزیده شده‌اند:

1- هر دوی این گیاهان نسبت به تنش خشکی متحمل بوده و می توان از آنها در مناطق خشک و نیمه خشک به عنوان منابع قابل اطمینان علوفه بهره جست. در این خصوص لازم به ذکر است که گیاه سورگوم به خاطر تحمل زیادش به خشکی به شتر گیاهان علوفه‌ای معروف است.

2- گیاه سورگوم حجم زیادی از علوفه مرغوب در طی فصل رشد گرم تولید می کند . از آنجا که ساقه آنها خشبی و ضخیم نمی شود کیفیت عالی برای تولید علوفه خشک دارد

فهرست مطالب

پیشگفتار 1

مقدمه 2

لوبیا چشم بلبلی 4

تاریخچه خاستگاه 4

فرضیات تحقیق 5

اهداف کلی تحقیق 6

سیستم زراعت چند کشتی 7

سورگوم 9

تاریخچه و خاستگاه 9

سطح زیر کشت و موارد مصرف 9

خصوصیات اکولوژیکی 10

سطح زیر کشت و موارد مصرف 12

آماده سازی محل اجرای طرح 17

انجام مراحل کاشت و داشت 17

نمونه برداری از مزرعه و تجزیه کمی نمونه ها 18

صفات کمی 21

عملکرد علوفه تر 21

عملکرد علوفه خشک 22

صفات کیفی 23

ویژگی های کیفی علوفه لوبیا 23

ویژگی های کیفی علوفه سورگوم 24

نتیجه گیری کلی 25

پیشنهادات 27

بررسی منابع: 30

منابع انگلیسی 34

قیمت فایل فقط 11,000

برچسب

  • اکولوژی
  • اکولوژی
  • محیط زیست
  • گیاه سورگوم
  • رابطه موجودات زنده با محیط
  • کشت گیاهان به صورت مخلوط
  • انجام پروژه و پایان نامه
  • خرید مقالات،پایان نامه ها و پروژه های پایانی مهندسی کشاورزی
  • دانلود مقاله کشاورزی با عنوان اکولوژی

پرداخت قیمت و دریافت فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.