فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش)
تعدادصفحات:128
فهرست مطالب
فصل اول
1-1مقدمه… 2
1-2اهمیت کشت سیب زمینی… 3
1-3 اهمیت سیب زمینی در ایران… 4
1-4 منطقه مورد مطالعه… 5
1-4-1 استان خراسان… 5
1-4-2 استان سمنان… 7
فصل دوم
2-1 سابقه تحقیقات در زمینه تبخیر -تعرق… 10
2-2 عوامل موثر بر تبخیر و تعرق… 18
2-2-1 عوامل هواشناسی… 18
2-2-2 فاکتورهای گیاهی… 18
2-2-3 شرایط محیطی و مدیریتی… 19
2-3 روش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( FAO )… 19
2-4 روش فائو – پنمن- مانتیس… 20
2-4-1 تعیین گرمای نهان تبخیر ( l )… 21
2 -4-2 تعیین شیب منحنی فشار بخار (D)… 21
2-4-3 تعیین ضریب رطوبتی (g )… 22
2-4-4 تعیین فشار بخار اشباع (ea )… 22
2-4-5 تعیین فشار واقعی بخار (ed )… 22
2-4-6 تعیین مقدار تابش برون زمینی(Ra )… 23
2-4-7 تعداد ساعات رو شنایی(N)… 24
2-4-8 تابش خالص(Rn )… 24
2-4-9 شار گرما به داخل خاک(G)… 25
2-4-10 سرعت باد در ارتفاع 2 متری… 25
2-5 لایسیمتر… 25
2-6 تارخچه ساخت لایسیمتر… 26
2-7 انواع لایسیمتر:… 28
2-7-1 لایسیمتر زهکشدار… 28
2-7-2 لایسیمتر وزنی… 29
2-7-2-1 لایسیمتر های وزنی هیدرولیک… 30
2-11-2-2 میکرو لایسیمتر های وزنی … 32
2-8 طبقه بندی لایسیمترها از نظر ساختمانی… 35
2-8-1 لایسیمترهای با خاک دست نخورده… 35
2-8-2 لایسیمتر های با خاک دست خورده… 36
2-8-3 لایسیمترهای قیفی ابر مایر … 36
فصل سوم
3-1 محل انجام طرح… 38
3-2 معرفی طرح و نحوه ساخت لایسیمتر… 38
3-3 تهیه بستر و نحوه کشت… 39
3-4 محاسبهَ ضریب گیاهی… 40
3-5 انتخاب روش مناسب برآورد تبخیر-تعرق… 42
3-6 پهنه بندی نیاز آبی سیب زمینی… 43
فصل چهارم
4-1 بافت خاک… 45
4-2 اندازه گیری پتانسیل آب در گیاه… 45
4-3 محاسبه ضریب گیاهی (kc) سیب زمینی… 45
4-4 محاسبه تبخیر ـ تعرق و تحلیلهای آماری… 46
4-5 پهنه بندی نیازآبی گیاه سیب زمینی… 46
4-6 بحث در مورد نتایج… 47
4-7 نتیجه گیری… 48
4-8 پیشنهادات… 48
منابع و ماخذ… 84
فهرست جداول
جدول1-1 میزان سطح زیر کشت و عملکرد کل سیب زمینی در سطح جهان 4
جدول1-2 وضعیت تولید محصولات زراعی استان خراسان در سال زراعی 81-1380… 5
جدول 1-3 محل و میزان کشت گیاه سیب زمینی در استان خراسان. 6
جدول 1-4 وضعیت تولید محصولات زراعی استان سمنان در سال زراعی 81-1380… 7
جدول 1-5 محل و میزان کشت گیاه سیب زمینی در استان سمنان… 8
جدول 4-1 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در شاهرود… 61
جدول 4-2 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در بیرجند… 62
جدول 4-3 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در بشرویه… 63
جدول 4-4 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در سمنان… 63
جدول 4-5 سالهای آماری تبخیر و تعرق گیاه مرجع در ایستگاه سینوپتیک بیرجند… 64
جدول 4-6 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در گرمسار… 67
جدول 4-7 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در بجنورد… 68
جدول 4-10 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در سرخس… 69
جدول 4-11 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در سبزوار… 70
جدول 4-12 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در تربت جام… 72
جدول 4-13 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در تربت حیدریه… 72
جدول 4-14 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در فردوس … 74
جدول 4-15 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در گلمکان… 74
جدول 4-16 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در کاشمر… 75
جدول 4-17 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در مشهد… 75
جدول 4-18 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در گناباد… 77
جدول 4-19 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در نیشابور… 78
جدول 4-20 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در نهبندان… 78
جدول 4-22 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای تر ( استان سمنان ) 79
جدول 4-23 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای تر ( استان خراسان ) 79
جدول 4-24 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای متعارف ( استان سمنان ) 80
جدول 4-25 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای متعارف ( استان خراسان ) 80
جدول 4-26 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای تر ( استان سمنان ) 81
جدول 4-27 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای تر ( استان خراسان ) 81
جدول 4-28 میانگین نیاز آبی سیب زمینی با احتمالات 25، 50 و 75 درصد خشکسالی… 82
جدول 4-29 اندازه گیری پتانسیل گیاه درمرحله ابتدایی رشد… 82
جدول 4-30 اندازه گیری پتانسیل گیاه درمرحله میانی رشد… 82
جدول 4-31 اندازه گیری پتانسیل گیاه درمرحله نهایی رشد… 8
فهرست اشکال
شکل 1-1 نمودار توزیع میزان تولید سیب زمینی استانها نسبت به کل کشور – سال زراعی 81-1380… 9
شکل 1-2 نمودار توزیع سطح سیب زمینی استانها نسبت به کل کشور – سال زراعی 81-1380… 9
شکل 4-1 تغییرات ضریب گیاهی در طول دوره رشدگیاه سیب زمینی 49
شکل4-2 نیاز آبی سیب زمینی در ماه خرداد با 25 درصد احتمال (میانگین سالهای تر)… 49
شکل 4-3 نیاز آبی سیب زمینی در ماه تیر با احتمال 25 درصد خشکسالی (سالهای تر)… 50
شکل 4-5 نیاز آبی سیب زمینی در ماه مرداد با احتمال 25 درصد خشکسالی( سالهای تر)… 51
شکل 4-5 نیاز آبی سیب زمینی در ماه شهریور با احتمال 25 درصد خشکسالی(سالهای تر)… 52
شکل 4-6 نیاز آبی سیب زمینی در ماه خرداد با احتمال 50 درصد خشکسالی (سالهای متعارف)… 53
شکل 4-7 نیاز آبی سیب زمینی در ماه تیر با احتمال 50 درصد خشکسالی (سالهای متعارف)… 54
شکل 4- 8 نیاز آبی سیب زمینی در ماه مرداد با احتمال 50 درصد خشکسالی (سالهای متعارف)… 55
شکل 4- 9 نیاز آبی سیب زمینی در ماه شهریور با احتمال 50 درصد خشکسالی(سالهای متعارف)… 56
شکل 4-10 نیاز آبی سیب زمینی در ماه خرداد با احتمال 75 درصد خشکسالی (سالهای خشک)… 57
شکل 4- 11 نیاز آبی سیب زمینی در ماه تیر با احتمال 75 درصد خشکسالی(سالهای خشک)… 58
شکل 4-12 نیاز آبی سیب زمینی در ماه مرداد با احتمال 75 درصد خشکسالی (سالهای خشک)… 59
شکل 4- 13 نیاز آبی سیب زمینی در ماه شهریور با احتمال 75 درصد خشکسالی (سالهای خشک)