این مقاله یک مدل داده کاوی برای شناسائی ناحیه خطای یک خط انتقال مبتنی بر سیستم های انتقال ac انعطاف پذیر (FACTS) ارائه می کند که شامل جبرانساز سری کنترل شده با تریستور (TCSC) و کنترلر یکپارچه عبور توان (UPFC) است، و از مجموعه درختان تصمیم استفاده می کند. با تصادفی بودن مجموعه درختان تصمیم در مدل جنگل های تصادفی، تصمیم موثر برای شناسائی ناحیه خطا حاصل می شود. نمونه های جریان و ولتاژ نیم سیکل پس از لحظه وقوع خطا به عنوان بردار ورودی در برابر خروجی هدف ‘1’ برای خطای پس از TCSC/UPFC و ‘1-‘ برای خطای قبل از TCSC/UPFC، برای شناسائی ناحیه خطا به کار می رود. این الگوریتم روی داده های خطای شبیه سازی شده با تغییرات وسیع در پارامترهای عملکردی شبکه قدرت منجمله شرایط نویزی تست شده است و معیار قابلیت اطمینان 99% با پاسخ زمانی سریع بدست آمده است (سه چهارم سیکل پس از لحظه خطا). نتایج روش ارائه شده به کمک مدل جنگل های تصادفی نشان دهنده تخیص قابل اعتماد ناحیه خطا در خطوط انتقال مبنی بر FACTS است.
رله دیستانس، تشخیص ناحیه خطا، جنگل های تصادفی (RF ها)، ماشین بردار پایه (SVM)، جبرانسازی سری کنترل شده با تریستور (TCSC)، کنترلر یکپارچه عبور توان (UPFC).
تقاضای رو به رشد انتقال حجیم توان در شبکه های قدرت نوین منجر به افزایش تمرکز روی قیود انتقال شده است. تجهیزات سیستم های انتقال ac انعطاف پذیر (FACTS) [1] یک راهکار مناسب برای روش های استحکام مرسوم است. در بین آنها، جبرانساز سری کنترل شده با تریستور (TCSC) [2] و کنترلر یکپارچه عبور توان (UPFC) [3] ادوات FACTS مهمی هستند که به طور گسترده برای بهبود بهره برداری سیستم های انتقال موجود به کار می روند. حضور TCSC در حلقه خطا نه تنها مولفه های حالت دائم بلکه مولفه های گذرا را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. راکتانس کنترل پذیر، واریستورهای اکسیدفلزی (MOV) محافظت از خازن ها، و عملکرد فاصله هوایی باعث می شود تصمیم گیری حفاظتی پیچیده تر شده و لذا طرح های حفاظتی مرسوم مبتنی بر تنظیمات ثابت دارای محدودیت می شوند. از طرف دیگر، UPFC افق های نوینی را از منظر کنترل سیستم قدرت آشکار می کند. با اینکه استفاده از UPFC قابلیت انتقال توان و پایداری سیستم قدرت را افزایش می دهد، اما در حفاظت خط انتقال برخی مشکلات جدید نمایان می شود [4]-[6]، که اغلب روی میزان دسترسی رله دیستانس اثر می گذارند.