بررسی کالبدی باغ ایرانی

دسته: سایر

فرمت فایل: doc

حجم فایل: 7673 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 46

دانلود پایان نامه رشته هنر

بررسی کالبدی باغ ایرانی

*قابل استفاده برای رشته های باستان شناسی،معماری و گرافیک

چکیده:

ساخت باغ در کشور ما سابقه ای طولانی داشته و در تمام دورانها بخصوص دوره اسلامی مورد توجه بوده است . باغها در کل عملکردهای مختلفی داشته اند و در بعضی دورانهای باغهای عمومی برای گردش و تفریح اهالی ساخته می شوند . در دوره اسلامی نیز ایجاد باغها و درخت زارها همچنان مورد علاقه ساکنان این سرزمین کهنسال بوده و علاوه بر باغهای بزرگ و با شکوه بیرون شهرها ، چندین سده پدیده باغسازی در درون و پیرامون شهرها ، خاص این سرزمین بوده است .

در دین اسلام کاشتن درخت پسندیده و از بین بردن و قطع بیمورد آن نکوهیده شمرده شده و در این مورد احادیث و روایت فراوانی در دست است . از طرفی به دلیل اختلاف آب و هوایی مناطق مختلف ایران ، بخصوص در مناطق گرمسیری باغ اهمیت ویژه ای پیدا می کند . این دو موضوع و مسایل دیگر باعث شدند که در این سرزمین درخت به عنوان عامل گیاهی و حیاتی مورد احترام اهالی قرار گیرد.

کلمات کلیدی:

باغهای ایرانی

عناصر باغ ایرانی

معماری باغ ایرانی

مقدمه:

باغ ایرانی از قدیمی ترین و مهمترین باغ های جهان به شمار می روند . باغ ایرانی بیشتر حاکی از نیازهای روحی و کمتر متناسب با نیازهای آب قابل سنجش است .از زمان های قدیم بخش اساسی از زندگی ایران و معماری آن بوده در موجودیت آتشکده های بزرگ و تقویت نمادین آنها ، سهم داشته است از زمان سومریان باغ ، معبد و قصر سلطنتی را احاطه می کرد.زندگی در ایران به آب وابسته و در واقع آب عامل اصلی زندگی است . ایرانیان درخت را همراه با آب روان ترسمی کرده اند که مطلوبترین منظره در یک سرزمین خشک است . پس از آب درختان مهمترین نقش را در شکل گیری باغ ایرانی دارند .

ایرانیان قدیم معتقد به فرشته مقدسی بودند به نام ( اوروزا ) که صدمه زدن به گل و گیاه موجب ناراحتی و خشم او می شد . ایرانیان بسیار پیشتر از سایر اقوام و ملل پی بردند که باغ سازی اساس کشاورزی است و نیکوترین شیوه های باغ سازی را هم از زمانهایی د یرین به دست آورده بودند .در دوران اسلامی ، باغ های انبوهی کاخ را احاطه می کردند و از لحاظ معماری به صورت بخشی از آن در نظر گرفته می شد. به صورتی که باغ تمامی جوانب اصلی بنا را به صور قرینه فرا می گرفت . سراسر محوطه به قطعات مستطیلی تقسیم می شد که از میان آنها جوی های کوچکی می گذشت .

این باغ ها به پیروی از پیشینیان ایرانی ساخته می شوند از همان سده های نخستین هجری ، باغ سازی به شیوه ایرانی به فراسوی مرزهای می رود و به مرور زمان گستره خود را وسیع تر می کند . شیوه باغ سازی در کشورهای شرقی از باغ سازی ایران الهام گرفته است ، در این اسلام کاشتن درخت پسندیده و از بین بردن و قطع بی مورد آن نکوهیده شمرده شده و در این مورد احادیث و روایات فراوانی در دست است .

فهرست مطالب

چکیده: 2

واژه های کلیدی: 3

مقدمه 4

بررسی کالبدی باغ ایرانی 8

5 _ 1 _ سرچشمه ها 9

5 _2 _ پایه های معین باغ 13

ـ سومین رکن باغ تقسیم آن به چهار قسمت است . 14

ـ چهارمین رکن باغ مرکز ان است . 14

ـ پنجمین عنصر اصلی این باغ آرمانی کوشک است. 14

5 _ 3 _ تاریخچه باغ ایرانی 14

5 _ 4 _ تاثیر باغسازی ایران بر باغسازی سایر ملل 21

5 _ 5 _ برخی عناصر گونه شناختی معماری باغ 22

5_ 6 _ تعاریف باغ و باغ ایرانی 23

5 _ 6 _ 1_ باغ ایرانی چیست ؟ 24

5 _ 7 _ عناصر باغ ایرانی 29

5 _ 7 _ 1 _ عناصر اصلی 30

5 _ 7 _ 2 _ عناصر فرعی 36

جمع بندی نتایج 36

8 _ 2 _ ارائه پیشنهادات 41

فهرست منابع 41

قیمت فایل فقط 21,000

برچسب

  • بررسی کالبدی باغ ایرانی
  • باغهای ایرانی
  • عناصر باغ ایرانی
  • معماری باغ ایرانی
  • بررسی کالبدی باغ ایرانی
  • دانلود پایان نامه هنر
  • دانلود پایان نامه رشته هنر

واریز هزینه و دانلود فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.