فرمت فایل: doc
حجم فایل: 317 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 86
پایان نامه بررسی وضعیت قاچاق کالا در ایران و چین(از نظر قوانین و عملکرد دستگاهها)
پیشگفتار
امروزه توسعه فنآوریها و گسترش ارتباطات، مبادلات و مناسبات اقتصادی میان کشورها را دستخوش تحولات چشمگیر ساخته و وجود مرزها به همراه اعمال سیاستهای اقتصادی متأثر از حاکمیت دولتها در امر صادرات و واردات، موجب پیدایش و رشد پدیدهای به نام «قاچاق» گردیده است.پدیده قاچاق کالا تنها مختص ایران نیست و در بسیاری از کشورها حتی در کشورهای توسعه یافتهای چون امریکا، انگلستان و ایتالیا و بویژه در کشورهای در حال توسعه، روند فزاینده و رو به رشدی از آن مشهود است. پیامدهای منفی این پدیده در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، امنیتی و فرهنگی و موانعی جدّی که در مسیر توسعه کشورها بوجود میآورد، آنها را ناگزیر از مبارزه نموده است. کشورهای مختلف به شیوههای گوناگون به مقابله با پدیده قاچاق پرداختهاند. از سیاستهای گمرکی و اقدامات مکمّل امنیتی گرفته تا اقدامات تأمینی و حقوقی ـ کیفری و یا فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی و اقدامات پیشگیرانه دیگر. بسیاری از کشورها با بهرهگیری از روشهای علمی و تهیه قوانین و مقررات مناسب، به نحو شایستهای در مهار این پدیده موفقیت کسب نمودهاند.
رشد فزاینده و غیر قابل کنترل قاچاق کالا و تأثیرات منفی آن بر روند توسعه کشور از نگاه مسئولین نظام جمهوری اسلامی نیز دور نمانده و فرمان مقام معظم رهبری در تیرماه سال 1381، هشداری بر عواقب خطرناک این پدیده و ضرورتهای مبارزه فوری با آن بوده است. تحقق بخشیدن به فرامین معظم له در این خصوص، جدا از همت و تلاش همه سازمانهای مسئول، برنامهریزیهای متناسب با توسعه فنآوریها و گسترش مبادلات و ارتباطات کشورها را میطلبد و بازنگری در قوانین و مقررات و ساختارهای سازمانی مرتبط با مبارزه با قاچاق را الزامی میسازد.
بررسیهای به عمل آمده و نگرش به قوانین و مقررات کشورهای پیشرو در مبارزه با قاچاق کالا، روشن میسازد که ثمربخشسازی اقدامات بازدارنده و مبارزاتی مستلزم تغییر در ساختارها و قوانین موجود میباشد. به عبارت دیگر با توجه به ترفندها و شگردهای تازهای که در انجام قاچاق به کار گرفته شده، ساختارهای سازمانی و مقررات موجود از کارایی لازم برخوردار نیستند و بازنگری و متناسبسازی آنها امری ضروری است. مطالعه در کشورهای موفق در مبارزه با قاچاق نیز مؤید این مطلب میباشد.مطالبی که در باب این موضوع تهیه گردیده، دستاوردی است از یک پژوهش علمی که توسط ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گرفته است. در این مجلدات عوامل قانونی و نظارتی تأثیرگذار بر پدیده قاچاق در جمهوری اسلامی ایران و کشورهای ترکیه، چین، هند و ایتالیا مورد بررسی قرار گرفتهاند.
کلمات کلیدی:
قاچاق کالا
تخلفات گمرکی
وضعیت قاچاق کالا در ایران و چین
فهرست مطالب
پیشگفتار (هفت)
بخش اول: اجمالی از وضعیت جغرافیایی و اقتصادی چین 1
بخش دوم: دستگاههای دستاندرکار مبارزه با قاچاق کالا در چین 7
گمرک چین 7
ساختار و وظایف گمرک 7
تدابیر گمرک چین در مبارزه با قاچاق کالا 13
عملکرد گمرک چین در مبارزه با قاچاق کالا 18
پلیس مبارزه با قاچاق 22
بخش سوم: بررسی تطبیقی قوانین مبارزه با قاچاق کالا در ایران و چین 26
تعریف و مصداقهای قاچاق 26
جرایم مربوط به قاچاق کالا و تخلفات گمرکی 30
پاداش برای کاشفین و مخبرین قاچاق 38
نحوهی گزارشدهی موارد قاچاق 41
تشریفات و قوانین ضبط و تحویل کالای قاچاق 45
خلاصه و مقایسه اجمالی با ایران 55
فهرست منابع 58
قیمت فایل فقط 47,000
برچسب