فرمت فایل: doc
حجم فایل: 44 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 41
دانلود پایان نامه رشته اقتصاد
چالش ها و راهکارهای تولید و صادرات پسته در ایران
چکیده
کشور ایران با برخورداری از تنوع آب و هوایی تولید کننده بسیاری از محصولات زراعی وباغی است و پتانسیل های فراوانی در افزایش و صادرات این محصولات دارد. تولید خشکبار ودر رأس آن پسته از هزاران سال پیش در این کشور سابقه داشته و بسیاری از کشورها با نام پسته ایران آشنایی دارند . تولید و صادرات این محصول با وجود رقبای جهانی دارای مزیت نسبی بوده و از آنجا که اقلیم ومناطقی که به کاشت این محصول اختصاص یافته برای کشت محصولات دیگر با ارزش اقتصادی چندان مناسبتی ندارد، لذا کاشت این حصول و ویژگی اقتصادی وصادراتی آن ، آن را در لیست محصولات صادراتی اولویت داری قرار داده و روز به روز اقبال و تمایل باغداران و کشاورزان به خصوص آن هایی که در مناطق نسبتاً خشک زندگی می کنند رانسبت به توسعه کشت آن بیشتر نموده است.
از انجا که تنها افزایش سطح زیر کشت با توجه به تخصیص منابع آب و خاک که از سرمایه های ارزشمند کشور ما محسوب می شوند ، نمی تواند ایران را در ردیف کشورهای مزیت دار به لحاظ تولید و صادرات پسته در رتبه خوبی نگه دارد ، بر متخصصان و کارشناسان کشاورزی و اقتصادی ومسئولان فرض است که با انجام تحقیقات کارکبردی وسیاست های اجرایی مناسب ، هم در زمینه افزایش محصول در واحد سطح و هم در زمینه ایجاد بازارهای جدید صادراتی تمام توان خویش را برای رونق بیشتر اقتصادی این محصول به کار بندند. پسته نه تنها به لحاظ ارز آوری و ایجاد سود اقتصادی جزو اقلام مهم کالاهای صادراتی غیر نفتی محسوب می شود ، بلکه به لحاظ جایگاه قدمت کشت و تولید و پایگاه اولیه ذخایر پنتیکی نقش ویژه ای در اعتلای نام ایران اسلامی در جهان امروز دارد.
در این پایان نامه سعی شده است تاوضعیت تولید پسته درکشور را در ابعاد گوناگون فنی و تجاری و جایگاهمزیت نسبی تولید و صادرات آن مورد بررسی قرار دهیم . در این پایان نامه همچنین ضمن مقایسه وضعیت تولید و صادرات پسته ایران در مقایسه با سایر کشورهای تولید کننده ، چالش های و راهکارهایی که برای حفظ اهمیت و جایگاه این محصول صادراتی به نظر رسیده بحث شده و پیشنهاداتی ارائه شده است.
واژه های کلیدی:
پسته
راهکارهای تولید پسته در ایران
راهکارهای صادرات پسته در ایران
جایگاه ایران در بازار جهانی پسته
مقدمه
توسعه اقتصادی کشور با اتکای صرف به در آمدهای نفتی و پتروشیمی امکان پذیر نبوده و باتوجه به سیر رشد جعیت می بایست به منظور کاهش آسیب پذیری هدف های توسعه اقتصادی ، علاوه بر گسترش صادرات محصولات نفتی و صنعتی ، با تنوع بخشی به نوع صادرات کالاها، محصولات کشاورزی و باغی از جمله خشکبار را در ایجاد در آمدهای ارزی به عنوان یک فاکتور مهم در نظر گرفت.بخش کشاورزی نقش ممتازی را در صادرات کالاهای غیر نفتی به خود اختصاص داده، به طوری که در سه دهه گذشته 80 درصد حجم صادرات غیر نفتی را محصولات کشاورزی تشکیل داده است . از میان این محصولات پسته با توجه به سابقه چند هزار ساله کشت آن یکی از محصولات کشاورزی است که با نام ایران در آمیخته است . بسیاری پیدایش و توسعه پسته کاری را کشور ایران می دانند، چرا که این درخت برای تولید محصول احتیاج به تابستان های داغ و طولانی داشته وسنبت به خشکی و شوری خاک مقاوم است
فهرست مطالب
چالش ها و راهکارهای تولید و صادرات پسته در ایران 1
چکیده 1
واژه های کلیدی: 4
مقدمه 5
روش تحقیق 8
تاریخچه کشت پسته در ایران 9
بررسی جایگاه ایران در بازار جهانی پسته: 11
سهم ایران از میزان صادرات جهانی 19
تولید پسته در ایران 20
عملکرد پسته در ایران 21
دلائل پایین بودن عملکرد پسته در ایران نسبت به جهان 22
مزیت نسبی تولید پسته در کشور 23
چالش های تولید و صادرات پسته ایران 26
1-تولید انبوه و بازاریابی: 26
2- صادرات غیر قانونی پسته 27
3-رقابت ناسالم تولید کنندگان 27
4-امکانات و پیشرفتهای تکنولوزیکی کشورهای رقیب 28
5- مشکلات کاشت ، داشت و برداشت: 29
7-مشکل صادرات مجد و پسته ایران 32
8-بی ثباتی مقررات حاکم بر صادرات 32
9-فقدان امکانات بسته بندی دنیا پسته به حد کافی 33
نتیجه گیری و پیشنهادها 34
نتیجه گیری 35
قیمت فایل فقط 21,000
برچسب