انرژی هسته ای و ارزیابی استراتژی انرژی هسته ای ایران

دسته: فنی و مهندسی

فرمت فایل: doc

حجم فایل: 70 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 30

انرژی هسته ای و ارزیابی استراتژی انرژی هسته ای ایران

تاریخچه

هانری بکرل نخستین کسی بود که متوجه پرتودهی عجیب سنگ معدن اورانیم گردیدبس ازان در سال 1909 میلادی ارنست رادرفوردهسته اتم را کشف کردوی همچنین نشان دادکه پرتوهای رادیواکتیودر میدان مغناطیسی به سه دسته تقیسیم می شود( پرتوهای الفا وبتا وگاما)بعدها دانشمندان دریافتند که منشاء این پرتوها درون هسته اتم اورانیم می باشد.در سال 1938 با انجام ازمایشاتی توسط دو دانشمند ا لمانی بنامهای ا توها ن و فریتس شتراسمن فیزیک هسته ای پای به مرحله تازه ای نهاد این فیزیکدانان با بمباران هسته اتم اورانیم بوسیله نوترونها به عناصر رادیواکتیوی دست یافتندکه جرم اتمی کوچکتری نسبت به اورانیم داشت.برای توصیف علت ایجاد این عناصرلیزه میتنرو اتو فریش پدیده شکافت هسته رادر اورانیم تو ضیح دادندودر اینجا بود که نا قوس شوم اختراع بمب اتمی به صدا در امد.

کلمات کلیدی:

سانترفیوژ

انرژی هسته ای

اورانیوم غنی شده

استراتژی انرژی هسته ای ایران

تفاوت راکتور های آب سنگین و سبک

مقدمه:

1- استراتژی انرژی ایران چیست؟

2- جایگاه انرژی هسته ای

3- ریسک ها و مخاطرات سیاست کنونی

دکتر هادی زمانی با ارایه آماری به ظرفیت تولید انرژی برق در ایران اشاره دارد و این میزان را 34000 مگا بایت می داند که 31000 مگا بایت آن داخلی و بقیه افت راندمان است که در جهان شاهد یم رشد 8 درصدی بوده ایم و اکثر شواهد در این زمینه حکایت از رشد بالایی دارد که تا سال 2021 ظرفیت تولطد برق دو و نیم برابر افزایش می یابد و اما استراتژی جمهوری اسلامی چگونه است و یا چگونه باید باشد.

1- توجیه اقتصادی 2- منبع تازه 3- ملاحظات استراتژیک .

و اما توجیه اقتصادی: هزینه تولید از بخش های مختلف ساخت نیروگاه و سوخت و حقوق نگهداری و بطمه ناشی می شود که برای تولید هر کیلو وات ساعت برق برای نفت 5 سنت، برای انرژی هسته ای سه و نیم سنت، و برای گاز کمتر از دو و نیم سنت هزینه در بر دارد و کلأ هزطنه تولید برق شصت در صد آن مربوط به سرمایه و چهل درصد آن مربوط به سوخت می شود. در ایران سهم بین سرمایه و سهم تولید تا 80 درصد است و هزینه جاری تولید هزار مگا بایت برق برابر با 140 میلیون دلار است. و هزینه کیفی برای تولید انرژی هسته ای به مراتب خیلی بیشتر است و باید پرسید آیا منابع نفت و گاز در دست داریم که بتوانیم تولید را دو برابر کنیم؟

همانطور که می دانیم ذخایر نفت ما بالغ بر 132 بیلیون بشکه است که سه میلیون و نهصد هزار بشکه را در روز صادر می کنیم و نرخ رشد تقاضا برای نفت شش درصد است که ظرف ده سال ایران به وارد کننده نفت تبدیل خواهد شد و هشتاد درصد درآمد ارزی و 40 درصد از بودجه کشور از محل فروش نفت است. و نفت 15 درصد تولید ناخالص ملی را تشکیل میدهد که نه تنها نباید از نفت برای تولید برق استفاده کند بلکه باید به میزان زیادی مصرف آن را کاهش دهد. منبع دوم ئیدرو الکتریک است که نزدیک به 7 درصد انرژی برق ایران را تأمین می کند و طبق تخمین می تاون تا سال 2020 این میزان را به بیش از بیست هزار مگابایت افزایش داد.

و اگر نیروگاه ها تکمیل شوند این منبع ظرفیت لازم را ندارد. و این در مورد گاز صدق نمی کند منبع ما 942 تریلیون فوت مکعب است که در حال حاضر تولید گاز بالغ بر 7/2 تریلیون فوت مکعب است که با توجه به منمبع بهرهبرداری پارس جنوبی و توانایی تولید سه میلیون فوت مکعب گاز، بنابراین این منبع می تواند شالوده ی اساسی تأمین انرژی ایران باشد .او سپس ملاحظات استراتژیک را برشمرد 1- امنیت: بسیاری از منابع نفت و گاز در مناطقی است که می توانند تهدید شوند و تنوع در سبد تولید بوجود بیاید و با توجه به گرانی انرژی اتمی و با توجه به داشتن منابع رادیو اکتیو در کشور، انرژی اتمی می تواند نقش در تولید انرژی ایجاد کند. او سپس ملاحظات سیاسی را در مدیریت صحیح ، ایمنی صحیح و سرمایه دانست و گوشزد کرد که ایران نباید به پایه انرژی و توسعه میدان های گازی صدمه بزند.

قیمت فایل فقط 16,000

برچسب

  • انرژی هسته ای و ارزیابی استراتژی انرژی هسته ای ایران
  • سانترفیوژ
  • انرژی هسته ای
  • اورانیوم غنی شده
  • استراتژی انرژی هسته ای ایران
  • تفاوت راکتور های آب سنگین و سبک
  • دانلود مقاله انرژی هسته ای و ارزیابی استراتژی انرژی هسته ای ایران
  • خرید مقاله و تحقیق مهندسی هسته ای

پرداخت قیمت و دریافت فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.