فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش)
تعدادصفحات:46
نگاهی اجمالی و کلی به مراحل فرایند تولید قند و شکر از چغندر قند
۱- کاشت داشت و برداشت چغندر
۲- تحویل دادن چغندر قند به کارخانه
۳- تخلیه چغندر و نگهداری ان در سیلو:
۴- انتقال چغندر به محل فرایند
۵- شستشو ی چغندر
۶- تهیه خلال چغندر
۷- استخراج قند از خلال
۸- خشک کردن تفاله
۹- تصفیه شربت خام
الف- تهیه شیر اهک و گاز کربنیک
ب- زدن شیر اهک به شربت یا دفکاسیون
ج- زدن گاز کربنیک به شربت
د- صاف کردن
ه-سولفیتاسیون و رنگبری شرب
۱۰- تغلیظ شربت یا اواپراسیون
سانتریفوژ:
آپارات II
آپارات III
مرحله قند سازی:
قند حبه:
قندکله:
شستشوی نیشکر
عصاره گیری از نیشکر
استفاده از فرایند انتشار برای عصاره گیری از نیشکر (Diffusion process)
توزین شربت خام
آهک زنی به شربت خام نیشکر (Liminig of cane juice)
ته نشین سازی ناخالصیها و زلال سازی شربت نیشکر Clarification of cane juice)
تغلیظ شربت
طباخی برای تولید شکر خام
تصفیه شکر خام
آفیناسیون شکر خام (Affination of raw sugar)
حل کردن شکر خام(Melting)
شکر از چغندر قند
قبل از ورود به مباحث اصلی- این نیاز وجود دارد که شناخت کلی از مراحل تولید قند و شکر وجود داشته باشد . همان طور که در نمودار ۱-۱ مشاهده می شود خلاصه ای از این مراحل را بدون ذکر جزپیلات می توان به صورت زیر بیان کرد قابل ذکر است که خطوط تولید درکارخانه هایقند کم و بیش با هم تفاوتهایی دارند اما سعی بر ان است که متداولترینروشها و خطوط تولید در کارخانه های ایران مبنای توضیحات باشد
۱- کاشت داشت و برداشت چغندر
چغندر قندهای رسیده و سالم - اماده برداشت هستند و معمولا بعد از حمل به کارخانه سر و دم انها قطع شده و بهتر است که تا حد امکان عاری از مواد خارجی باشد
تصفیه شربت شکر خام
1-تصفیه با استفاده از ترکیبات فسفات دار و شیر آهک
2 -تصفیه شکر خام با شیر آهک و گاز کربنیک
طباخی برای تولید شکر سفید