مالکیت فکری و معنوی

  • دسته بندی: حقوق
  • قیمت: 12000 تومان

مالکیت فکری و معنوی - رشته حقوق - قالب ورد (65 صفحه)

متن حاضر مطلبی است در باب مالکیت فکری که از آن به مالکیت معنوی نیز تعبیر می شود. این نوع از مالکیت در دو شکل عمده مورد بحث قرار می گیرد که هرکدام مصادیق متفاوتی را شامل می شوند:

1- مالکیت های ادبی و هنری، که شامل آثار سمعی و بصری، تجسمی، مکتوب و … می باشد.

2- مالکیت های صنعتی و تجاری که شامل اسماء تجارتی، علائم تجارتی و صنعتی، حق اختراع، حق دانش فنی، طرح های صنعتی و… می گردد. امروزه در حقوق هر چند مختصر ولی با دقت به تک تک این شاخه ها و متفرعات آنها پرداخته شده که هرکدام قابلیت سرفصل واقع شدن برای تحقیق و تتبع را دارا می باشند. در این مقاله بحث مالکیت فکری به طور کلی مدنظر بوده و از این میان بیش تر شاخه مالکیت های ادبی و هنری مورد توجه قرار گرفته است و در مجموع سعی شده در حد توان، پیشینه تاریخی بحث، نظرات فقهی و حقوقی مورد بررسی قرار گیرد و در انتها با توجه به اینکه در غرب به ابعاد گسترده تری از این موضوع توجه شده است تلاش شده با اشاره به قوانین اتحادیه اروپا، خواننده محترم با مصادیق جدید و راهکارهای جلوگیری از سوء استفاده های مختلف از این نوع مالکیت آشنا گردد.

اولاً: هدف از طرح موضوع، آشنایی هرچه بیش تر خوانندگان با مالکیت فکری و استعدادها و ظرفیت های بحث می باشد تا انگیزه ها را برای تتبع هرچه بیش تر تحریک نماید. لذا به برخی مسائل مانند تغییر برخی فتاوای آورده شده (فتوای آیت الله العظمی صافی گلپایگانی و بنا بر قولی فتوای امام خمینی یا مواضع اخیر جمهوری اسلامی ایران) پرداخته نشده است. ثانیاً با ملاحظه جمهوری اسلامی ایران در سال 1381 پیرو لایحه دولت مبنی بر پیوستن ایران به کنوانسیون های برن و پاریس در زمینه حقوق مالکیت های فکری و تصویب مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، به آخرین اصلاحیه های این کنوانسیون متعهد شده است.

پرداخت قیمت و دریافت فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.