ارتقا رتبه شغلی تجربیات تدریس در طول سالهای خدمت-2

  • عنوان: ارتقا رتبه شغلی تجربیات تدریس در طول سالهای خدمت
  • فرمت فایل: ورد (docx)
  • تعداد صفحات: 39 صفحه
  • مقالات را با ورژن office 2010 به بالا باز کنید

شرح مختصر

همگی ما می دانیم معلم انسانی است که عهده دار تعلیم و تربیت کودکان است. انسانی که خود تحت تاثیر عوامل خانوادگی، محیطی و اجتماعی قرار دارد. وقتی عوامل ترغیب کننده باشند قاعدتا همه معلم ها در کارشان موفق تر خواهند بود و اگر در این خصوص کوتاهی صورت پذیرد مربی به جایی نخواهد رسید. نقش تربیتی معلمان بسیار مهم است. معلم الگوی مورد علاقه دانش آموزان است. لذا نقش سازنده ای در تربیت انسان ها دارد. توجه در مکتب تربیتی اسلام، قلب و ارتباط آن با ارواح و با خدا مهمترین مساله تربیتی است. همه معلمان علاوه بر نقش تعلیمی و انتقال معلومات نقش مهم دیگری به نام نقش تربیتی دارند که همان پرورش و به فعلیت رساندن قوا و استعدادهای دانش آموزان در ابعاد گوناگون عقلانی، عاطفی، اخلاقی، دینی و… است. چند ویژگی در ارتباط با نقش تربینی معلمان مهم است که مختصر توضیح می دهیم:

  • بعد علمی: کار معلمان همانند کار انبیای الهی کاری عظیم و پر ارزش است. طبیعتا معلومات خاص زیادی را می طلبد، پس معلمان باید بر رشته علمی و تخصصی خویش احاطه کامل داشته باشند. همچنین از شیوه های تربیت آگاهی داشته باشند، تربیت ذهنی، روحی، عاطفی و… دانش آموزان را بشناسند و آگاه باشند. از تفاوت های فردی دانش آموزان آگاهی داشته باشند.
  • بعد اخلاقی: این مرحله خیلی مهم است. همه دانش آموزان از اخلاق معلمان تاثیر می پذیرند، پس معلمان باید اخلاص داشته باشند. همچنین کرامت و شرافت نفس داشته باشند. معلمی که به صفت کرامت نفس متصف باشند در نظر بچه ها با وقار و با ابهت جلوه می کند و در نزد آنها محبوب می شود، در نتیجه سخنان وی در دانش آموزان موثر واقع می شود. معلمان باید عمل به علم و گفتار داشته باشند. معلم باید از تضاد بیت عمل و گفتار بپرهیزد. امام صادق (ع) می فرمایند: «هر گاه عالمی به علم خود عمل نکند گفتار او در دل ها نفوذ پیدا نمی کند چنانچه آبب باران در کوه صفا نفوذ نمی کند». معلمانی می توانند به اهداف آموزشی و تربیتی خود برسند که خوش اخلاق و خوش رفتار باشند.
  • بعد ظاهری: یکی از ابعاد موثر و مهم در نقش تربیتی معلم بعد ظاهری اوست. پس اگر مربیان پرورشی می خواهند در نقش تربیتی خود موفق باشند باید:

الف) تدریس آنها باید همراه با پندهای اخلاقی و تربیتی و مراعات ویژگی های دانش آموزان باشند.

ب) مربی باید از فرصت های مناسب کلاس و فعالیت ها برای طرح نکات تربیتی، اخلاقی، دینی و از مثال های گویا و مناسب برای تفهیم مطلوب دروس در جهت اشاعه ارزش های اسلامی استفاده کند.

ج) ارائه الگوهای مناسب رفتاری و ارزشی برای هدایت دانش آموزان به منظور کسب فضائل اخلاقی

د) ایجاد رابطه عاطفی و پیوند قلبی با دانش آموزان

ح) تقویت خود باوری و مسئولیت پذیری دانش آموزان و دادن مسئولیت های مناسب به آنها

ز) استفاده از تشویق و تنبیه به عنوان ابزاری سازنده و تربیتی با رعایت اصول و ضوابط آن

خ) توجه دادن دانش آموزان به معروف و منکر و مقید ساختن دانش آموزان به رعایت احکام و مسائل اسلامی.

مربی باید روان و اندیشه دانش آموزان را پرورش دهد. تقویت اعتماد به نفس را در آنان به وجود آورد. در وهله اول می باید روح و توجه شان به مهر و دوستی با بچه ها نواخته شود. این امر فاصله های میان مربی و دانش آموزان او را کوتاه تر می کند و در نتیجه مربی راحت تر و آسان تر می تواند به یک ارتباط مفید در یک فضای صمیمانه دست یاید.

خدا را شکر می گویم که به من توفیق داد تا به مدت 23 سال در پست مربی امور تربیتی و معاون پرورشی در ناحیه دو اراک در مدارس توحید یک و دو، حکمت، علامه طباطبایی، شهدای شرکت صنایع و دستغیب، مدرسه راهنمایی مهبد (شهید زراستوند)، دبیرستان مدرس و مدرسه راهنمایی امام مهدی (عج) و مجتمع خلیج فارس به امر تعلیم و تربیت دانش آموزان مشغول باشم و امید دارم که زحمات من مورد رضای خداوند قرار گرفته باشد.

فهرست مطالب

مقدمه 3

فصل اول

بیان چالش ها و مشکلات

شلوغ بودن کلاس ها، پوشش لباس نامناسب برخی دانش آموزان 6

گوشه گیری و کمرویی برخی از دانش آموزان 7

مشکلات دانش آموزان فرزند طلاق 8

مشکلات ایاب و ذهاب و عدم همکاری مدیریت مدرسه 8

مشکلات ترس و اضطراب در دانش آموزان 10

پائین بودن سطح یادگیری در برخی دانش آموزان 11

عدم جذابیت درس انشاء برای دانش آموزان 13

بی انضباطی دانش آموزان 13

فصل دوم

بیان راهکارها، پیشنهادات و برنامه آینده

راهکارهای مربوط به گوشه گیری و کمرویی در دانش آموزم 15

راهکارهای مربوط به دانش آموزان فرزند طلاق 17

پیشنهادی برای حل مشکل ایاب و ذهاب 19

راهکارهای غلبه بر ترس و اضطراب در دانش آموزم 19

راهکارها و پیشنهادات برای بالا بردن سطح یادگیری دانش آموزان 22

راهکارهای جذاب نمودن درس انشاء برای دانش آموزان 29

راهکارهای حل مشکل بی انضباطی دانش آموزان 30

برنامه های آینده 37

منابع مورد استفاده 40

پرداخت قیمت و دریافت فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.