درخت خرما در میان ساکنین مناطق خرما خیز، درخت روزی و برکت نامیده شده و بخش اعظم انرژی مورد نیاز آنان را تامین می کند. به علاوه، در میان ساکنین سایر نواحی نیز به عنوان یک ماده غذایی خوشمزه و انرژی زا، علاقمندان بسیاری دارد. با عنایت به ترکیبات اصلی خرما، خصوصا میزان مواد قندی آن که به طور متوسط بین 75 تا 80 درصد می باشد، به ارزش غذایی آن بیشتر پی می بریم. هر 100 گرم خرما (قسمت خوراکی میوه)، حدود 248 تا 252 کالری انرژی تولید می نماید.
مقایسه کالری تولیدی این میوه باسایر میوه های تازه، پتانسیل بالای آن را نشان می دهد، به طوری که می توان آن را با میوه های خیلی شیرین و خشک همچون مویز و کشمش بیدانه مقایسه نمود. مواد معدنی موجود در قسمت گوشتی خرما عمدتا شامل پتاسیم، منگنز، آهن، کلسیم، سیلیس و… بوده که نسبت و میزان آنها بسته به ارقام مختلف، متفاوت است. با این وجود، خرما منبع مهمی برای تامین ویتامین به شمار نرفته و تنها برخی از انواع ویتامین، شامل ویتامین های, A B2 و B6 را دارا می باشد.