الزامات قانونی اجرای مالیات بر ارزش افزوده

دسته: حسابداری

فرمت فایل: doc

حجم فایل: 30 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 7

الزامات قانونی اجرای مالیات بر ارزش افزوده

مقدمه

امروزه مالیات به عنوان یکی از مهم ترین انواع منابع درآمدی بودجه دولت ها محسوب می شود و از اهمیت فراوانی در اقتصاد کشورها برخوردار است. علاوه بر نقش درآمدی انواع مالیات، دولت ها با استفاده از انواع سیاست های مالیاتی می توانند در زمینه های توزیع درآمد میان اقشار مختلف جامعه، تثبیت قیمت ها، کاهش بیکاری و رونق اقتصادی و همچنین افزایش سرمایه گذاری اقدام کرده و بر این اساس سیاست های مختلف اقتصادی خویش را اعمال کنند.

مالیات را می توان آن قسمت از درآمد یا دارایی اشخاص حقیقی یا حقوقی بیان کرد که دولت به موجب قانون برای جبران هزینه های خویش دریافت می کند. از مالیات تقسیم بندی های متفاوتی ارایه شده است، اما مالیات ها را می توان به دو دسته کلی مالیات های مستقیم و مالیات های غیر مستقیم تقسیم کرد. مالیات های مستقیم مالیات هایی هستند که پرداخت کننده ( مودی مالیاتی ) با مراجعه به اداره امور مالیاتی از میزان دقیق مالیات پرداختی خود اطلاع کامل دارد، مانند مالیات بر درآمد مشاغل اصناف. در صورتی که در مالیات های غیرمستقیم، مودی مالیاتی نیاز به مراجعه مستقیم به اداره های امور مالیاتی نداشته و همچنین از میزان دقیق مالیات خود اطلاعی ندارد، مانند مالیات بر مصرف نوشابه های غیرالکلی.

مالیات بر ارزش افزوده یکی از انواع مالیات های غیرمستقیم است و به عنوان یکی از روش های جدید دریافت مالیات جایگاه ویژه ای در اقتصاد کشورها ایفا می کند.

کلمات کلیدی:

مالیات

الزامات قانونی

مالیات بر ارزش افزوده

مودی مالیاتی

2 ) تاریخچه مالیات بر ارزش افزوده در جهان

این مالیات نخستین بار توسط فون زیمنس در سال 1951 به منظور فائق آمدن بر مسائل مالی کشور آلمان طرح ریزی گردید ، لیکن به رغم علاقه و تمایل شدید کشورهایی نظیر آرژانتین و فرانسه در خصوص آگاهی از چگونگی ساختار آن ، این مالیات بطور رسمی تا سال 1954 به مرحله اجرا در نیامد. از سال 1954به بعد، برزیل ، فرانسه ، دانمارک و آلمان در زمره نخستین کشورهایی بودند که این مالیات را در نظام مالیاتی کشور خود معرفی نمودند . کره جنوبی نخستین کشور آسیایی است که درسال 1977 با کمک صندوق بین المللی پول توانست این مالیات را در نظام مالیاتی خود پیاده نماید و بدنبال آن کشورهای ترکیه ، پاکستان ، بنگلادش و لبنان نیز اقدام به اجرای این مالیات نمودند . هم اکنون بیش از 120 کشور جهان از سیستم مالیات بر ارزش افزوده بهره مند هستند .

3 ) تاریخچه مالیات بر ارزش افزوده در ایران

به منظور اجرای این مالیات در کشور جمهوری اسلامی ایران، لایحه آن برای اولین بار در دی ماه 1366 تقدیم مجلس شورای اسلامی گردید . لایحه مزبور در کمیسیون اقتصادی مجلس مورد بررسی قرار گرفت و پس از اعمال نظرات موافق و مخالف به صحن علنی مجلس ارائه گردید که پس از تصویب 6 ماده از آن بنا به تقاضای دولت و به دلیل اجرای سیاست “تثبیت قیمتها” به دولت مسترد گردید .

درسال 1370 بخش امور مالی صندوق بین المللی پول، در راستای اصلاح نظام مالیاتی جمهوری اسلامی ایران ، اجرای سیاست مالیات بر ارزش افزوده را بعنوان یکی از عوامل اصلی افزایش کارایی و اصلاح نظام مالیاتی پیشنهاد نمود . با توجه به نظرات کارشناسان صندوق بین المللی پول ، مطالعات و بررسیهای متعددی در این زمینه در وزارت امور اقتصادی و دارایی صورت پذیرفت و اجرای مالیات بر ارزش افزوده در سمینارها و کمیته های مختلف علمی با حضور کارشناسان داخلی و خارجی مورد تاکید قرار گرفت ، اما در عمل به مرحله اجرا در نیامد .

وزارت امور اقتصادی و دارایی در راستای طرح ساماندهی اقتصادی کشور ، انجام اصلاحات اساسی در سیستم مالیاتی از جمله حذف انواع معافیتها ، حذف انواع عوارض وگسترش پایه مالیاتی را با تاکید خاص بر کارایی نظام مالیاتی ، شروع نمود و مطالعات جدید امکان سنجی در این زمینه به عمل آورد . با توجه به اهمیت بسط پایه مالیاتی بعنوان یکی از اصول اساسی سیاستهای مالی طرح ساماندهی اقتصاد کشور ، معاونت درآمدهای مالیاتی وزارت امور اقتصادی و دارایی مطالعات علمی متعددی را با در نظر گرفتن خصوصیات فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی کشور در زمینه اجرای مالیات بر ارزش افزوده ، از دی ماه 1376 آغاز کرد . لایحه مالیات بر ارزش افزوده، سرانجام با در نظر گرفتن اثرات اقتصادی ناشی از اجرای این مالیات با اصلاحات و بازنگری های متعدد، در مهر ماه 1386 به مجلس شورای اسلامی ارائه شد و در چارچوب اصل 85 قانون اساسی لایحه توسط مجلس شورای اسلامی به شورای نگهبان ارسال شد .

ایرادات شورای نگهبان در سه نوبت توسط کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مرتفع گردید و نهایتا در خرداد ماه 1387 قانون مالیات بر ارش افزوده به تائید شورای نگهبان رسید و در تیر ماه 1387 توسط رئیس جمهور محترم برای اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شد .

فهرست مطالب

الزامات قانونی اجرای مالیات بر ارزش افزوده

مقدمه

تاریخچه مالیات بر ارزش افزوده در جهان

تاریخچه مالیات بر ارزش افزوده در ایران

تعریف مالیات بر ارزش افزوده

5 )انواع مالیات بر ارزش افزوده

الف) مالیات بر ارزش افزوده از نوع تولیدی:

ب) مالیات بر ارزش افزوده از نوع مصرفی:

ج) مالیات بر ارزش افزوده از نوع درآمدی:

6) اهمیت و مزایای اجرای مالیات بر ارزش افزوده

7 ) الزامات قانونی اجرای مالیات بر ارزش افزوده

الف) دامنه شمولیت:

در ماده (12) عرضه کالاها

پرداخت مالیات موضوع این قانون خارج نموده است .این اقلام عبارتند از:

ج ) نرخ مالیات بر ارزش افزوده

د ) وظایف و تکالیف مؤدیان

وصول مالیات

) ثبت و نگهداری اسناد و مدارک

5) تسلیم اظهار نامه

ه ) سایر قوانین مرتبط

1) آموزش، تشویق و جایزه مصرف کنندگان و مؤدیان

2) ممنوعیت اخذ مالیات و عوارض توسط سایر مراجع

3) لغو سایر مالیاتهای غیرمستقیم و عوارض

4) قوانین مستثنی مرتبط

8 ) نتیجه‌گیری و پیشنهادات

منابع

قیمت فایل فقط 4,000

برچسب

  • الزامات قانونی اجرای مالیات بر ارزش افزوده
  • مالیات
  • الزامات قانونی
  • مالیات بر ارزش افزوده
  • مودی مالیاتی
  • خرید مقالات،پایان نامه ها و پروژه های پایانی ارشد حسابداری
  • دانلود مقاله حسابداری الزامات قانونی اجرای مالیات بر ارزش افزوده
  • انجام پروژه و پایان نامه
  • مقالات ترجمه شده

پرداخت قیمت و دریافت فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.