دسته بندی: علوم انسانی » روان شناسی
تعداد مشاهده: 208 مشاهده
فرمت فایل دانلودی: rar
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 69
حجم فایل: 49 کیلوبایت
مقدمه:
پیری روز به روز مسئله بزرگی در کشورهای در حال پیشرفت و پیشرفته
می شود. بخصوص افراد پیرو طرز زندگی آنان اکثراً مسائل روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی پیش می آوردند.
دوران پیری از نظر بهداشت روانی بسیار حائز اهمیت است و از نظر پیشگیری باید بخاطر داشت که معمول ترین بیماری های روانی در افراد پیر عبارتند از: پسیکوزهای پیری، اختلالات روانی ناشی از اختلالات عروقی، کمبود اکسیژن و از بین رفتن فعالیت های عادی در مغز که با کم شدن روابط اجتماعی، از دست دادن مسئولیت، تربیت دختران و پسران، ازدواج وجدان شدن آنها، بازنشسته شدن و از دست دادن نزدیکان و اطرافیان توأم می گردد.
همچنین بروز بعضی از اختلالات روانی، رفتاری، شخصیتی، حافظه و عدم قدرت زندگی به تنهایی، احتیاج به حمایت دیگران و نظایر آن باعث شده است که پیران را جزء بیماران روانی قلمداد و آنان را در بیمارستان روانی بستری نمایند.
با وجودی که به عقیده بعضی، مشکلات افراد مسن در نتیجه از بین رفتن اعمال طبیعی و عادی نسج و مغز است. ولی از دست دادن اعتماد به نفس، ارتباط اجتماعی، مشکلات شغلی و حتی افراد خانواده یا فامیل مهمترین عامل هستند. شخص مسن اکثراً متوجه درون خود می شود و افسرده می گردد، و دچار هذیان درباره کار دستگاههای گوارش می گردد.
احساس تنهایی می کند، علاقه و خبرگی خود را کم کم از دست می دهد و در یک دایره معیوب قرار می گیرد، که همان عوارض پیری است. خودکشی در پیران اکثراً گول زننده و با روشهای خطرناک انجام می گیرد. در 80 درصد موارد، بعلت افسردگی و در بقیه موارد بعلت ابتلاء به بیماری های غیر قابل علاج، مسئله اقتصادی، تنهایی و غیره می باشد.
انسان در هر مقطع زمانی تابع گذشته، حال، و آینده است و تحت تاثیر متغیرهای دورنی و دنیای خارجی خود قرار دارد. بطوری که پژوهش های متعدد اخیر، در مورد بیماری های شایع افسردگی نشان داده شده است، که ارتباط و پیوستگی نزدیکی بین وقوع بیماری روانی و استرس های زندگی وجود داشته و
متخصصان بالینی از دیرباز به رابطه مشکلات و حوادث یا ابتلاء به بیماری افسردگی پی برده اند.