دسته بندی: مهندسی » مهندسی صنایع
تعداد مشاهده: 184 مشاهده
فرمت فایل دانلودی: rar
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 47
حجم فایل: 1,377 کیلوبایت
فرایند تولید کاشی کف
(1-1) مواد اولیه برای بدنهها:
ویژگی عمومی: بر طبق نوعی از طبقه بندی تجاری، کاشیهای دیوار به چهار دستهی بدنهی ماژولیکا (قرمز)، بدنههای کاتوفورت (قرمز)، بدنههای ارتن ور (سفید) و بدنههای مونوپروزا (سفید یا قرمز) تقسیم میکنند. مواد اولیه از دو نوع
1) مواد رسی
2) مواد مکمل (مثل کوارتزها، رسهای فلد اسپاتیک و فلد سپات)
در بدنههای قرمز، مواد رسی شامل خاک رس ایلیت - کائولینیتیک وایلیتیک - لکروتیک میباشد. در بدنههای سفید انواع رس چینی یا بالکی یا وضعیت ایلیتیک - کائولینیتیک یا کائولینیتیک غالب میباشد.
مواد اولیه مکمل میان مواد رسی، کوارتز و بی ثبات می باشد. مثل ملد سپاتویدها، فلدسپات، ماسههای فلدسپاتیک وکوارتز نسبت کمی میان مواد رسی، کوارتز و بی ثبات، نسبت کمی میان خاک رس، مواد بیثبات و کوارتز منوط به ماهیت یا خواص معدنی ذاتی خاک رس، اندازه آن، توزیع و مقدار هر کدام ویژگیهای مواد ناپایدار میباشد. در بدنههای سفید آنها بر طبق فراوانی اکسیدها در فرمولهایشان دارای مشخصه بارز هستند. اکنون به اختصار به ویژگیهای هر یک از بدنههای دیوار میپردازیم.
(1-1-1) بدنههای ماژولیکا:
مشخصهی اصلی این بدنهها وجود کربنات کلسیم بسیار زیاد در این بدنهها می باشد. مواد اولیه برای ساخت این نوع کاشی دیوار متشکل شده از خاکهای رسی - آهکی و رسی - غیر آهکی و مقادیری شاموت است. این بدنهها دارای استحکام بالا میباشد و استحکام خمشی قطعه خشک شده 30% - 25 است. پخت بیسکوئیت این بدنهها در دمای انجام گرفته و زمان این پخت ’20-38 میباشد.
(2-1-1) بدنههای کاتوفورت:
این بدنهها در مقایسه با بدنههای ماژولیکا دارای کربنات کلسیم کمتری میباشد و جذب آب نیز در آنها پائینتر است استحکام در این بدنهها ماژولیکا بیشتر است آن هم به علت کاهش کربنات کلسیم و در نهایت کاهش تخلفل میباشد.
(3-1-1) بدنههای ارتن ور:
این بدنه به علت سفید بودن باید از موادی برای ساخت آن استفاده کرد که دارای اکسید آهن کمی میباشد این بدنهها قابلیت مصرف لعاب ترانسپرت را دارند همچنین میتوان روی آنها دکوراسیون بیشتری نیز انجام داد از این جهت این بدنهها بر بدنههای قرمز ارجحیت دارند اما از نظر میزان ضایعات بعد از پخت، فرسوده کردن قالبهای پرس، قیمت تمام شده و کیفیت لعاب پخته شده، بدنههای قرمز پخت ترجیح داده میشود. ضایعات این بدنهها به دلیل وجود کوارتز بالا میباشد.
این بدنهها به سه دسته تقسیم میشوند.]1[
1) بدنههای ارتن و فلد سپاتی - سیلیسی
2) بدنههای ارتن ور فلدسپاتی - آهکی
3) بدنههای ارتن ورآهکی