پایان نامه اندازه گیری و کنترل کیفیت

  • پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی
  • عنوان کامل: اندازه گیری و کنترل کیفیت
  • دسته: مکانیک
  • فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش)
  • تعداد صفحات پروژه: 114

مقدمه

سابقه اندازه گیری به عهد باستان باز می گردد و می توان آن را به عنوان یکی از قدیمی ترین علوم به حساب آورد. در اوایل قرن 18 جیمز وات (JAMES WATT) مخترع اسکاتلندی پیشنهاد نمود تا دانشمندان جهان دور هم جمع شده یک سیستم جهانی واحد برای اندازه گیریها به وجود آورند. به دنبال این پیشنهاد گروهی از دانشمندان فرانسوی برای به وجود آوردن سیستم متریک (METRIC SYS) وارد عمل شدند. سیستم پایه ای را که دارای دو استاندارد یکی «متر» برای واحد طول و دیگری «کیلوگرم» برای وزن بوده، به وجود آوردند. در این زمان ثانیه (SECOND) را به عنوان استاندارد زمان (TIME) و ترموسانتیگراد را به عنوان استاندارد درجه حرارت مورد استفاده قرار می دادند.

در سال 1875 میلادی دانشمندان و متخصصات جهان در پاریس برای امضاء قراردادی به نام پیمان جهانی متریک (INTERNATIONAL METRIC COMVENTION) دور هم گرد آمدند. این قرارداد زمینه را برای ایجاد یک دفتر بین المللی اوزان و مقیاسها در سورز (SEVRES) فرانسه آماده کرد. این مؤسسه هنوز به عنوان یک منبع و مرجع جهانی استاندارد پابرجاست. امروزه سازندگان دستگاههای مدرن آمریکایی، دقت عمل استانداردهای اصلی خود را که برای کالیبراسیون دستگاه های اندازه گیری خود به کار می برند، به استناد دفتر استانداردهای ملی (N.B.S)تعیین می نمایند. لازم به یادآوری است دستگاه های اندازه گیری و آزمون به دلایل گوناگون از جمله فرسایش، لقی و میزان استفاده، انحرافاتی را نسبت به وضعیت تنظیم شده قبلی نشان می دهند. هدف کالیبراسیون اندازه گیری مقدار انحراف مذکور در مقایسه با استانداردهای سطوح بالاتر و همچنین دستگاه در محدوده «تلرانس» اصلی خود می باشد.

  • تعریف اندازه گیری: اندازه گیری یعنی تعیین یک کمیت مجهول با استفاده از یک کمیت معلوم و یا مجموعه ای از عملیات، با هدف تعیین نمودن تعداد یک کمیت.
  • تعریف صحت: نزدیکی نتیجه انداره گیری یک کمیت را با میزان واقعی آن کمیت گویند، این مقدار به صورت درصدی از ظرفیت کلی دستگاه می باشد.
  • تعریف رواداری: حداکثر انحراف یک قطعه ساخته شده از اندازه خاص خودش را گویند.

اطلاعات فایل

  • فرمت: zip
  • حجم: 3.49 مگابایت
  • شماره ثبت: 505

فهرست مطالب

فصل اول: اندازه گیری

1-تاریخچه اندازه گیری در جهان

تعریف اندازه گیری

صحت

رواداری

دقت

تکرارپذیری

دامنه و میزان تغییرات

خطای ثابت

خطای مطلق

تصحیح

منابع خطای اندازه گیری

خطاهای ناشی از دستگاه اندازه گیری

خطاهای ناشی از مشاهده در اندازه گیری

وسایل اندازه گیری

کاربرد برچسبهای کالیبراسیون

نیازمندیهای آزمایشگاه دستگاه های اندازه گیری دقیق

روشنایی

دما

فشار

گرد و غبار

رطوبت

لرزش

صدا

کنترل امواج مغناطیسی

سایر امکانات

فصل دوم

آزمایش سیستمهای اندازه گیری

مباحث فصل /1

کالیبراسیونCalibration

فصل 2

اندازه گیری برای فرآیند مهندسی معکوس یا اندازه گیری و ایجاد Control goge

هدف

روش انجام کار Mettodology

فصل 3 بدست آوردن لقی Bearing

1لقی محوری

2لقی شعاعی

مشکلات

فصل 4

کنترل Roundnessگردی

Straight ness مستقیمی

شفتShaft

1کنترل Straightness مستقیمی

2 اندازه گیری Roundness گردی

فصل 5

اندازه گیری زوایای یک چرخنده مخروطی

فصل سوم

هفت ابزار کنترل کیفیت

استفاده از هفت ابزار کنترل کیفیت در طرح ریزی کنترل فرآیند

گامهای سیستماتیک جهت طرحریزی کنترل فرآیند

2-تعیین سطح کیفیت قابل قبول برای محصول (ادامه)

3-سطح تعیین کیفیت قابل قبول برای عملیات های تولیدی

4-تعیین سطح کیفیت قابل قبول برای مواد و قطعات ورودی

5-رم نمودار علت و معلول

6-تهیه برگهای کنترل

7-تکمیل برگه های کنترل برای یک دوره خاص

10-تعیین مشخصات کنترلی در ایستگاه

11-تعیین ایستگاههای کنترل

11-تعیین ایستگاههای کنترل (ادامه)

12-تعیین نوع ابزار کنترل برای کنترل مشخصه های هر ایستگاه

13-طراحی نمودارهای کنترل و طرحهای نمونه گیری

14-تهیه طرح کنترل (کیفیت) محصول

14-تهیه طرح کنترل (کیفیت) محصول (ادامه)

طرحریزی واحد کنترل کیفیت

تکنولوژی - Technology

ابعاد تکنولوژی

تکنولوژی کنترل کیفیت

لایه بندی و تقسیم بندی فعالیتهای طرح ریزی واحد کنتل کیفیت

طرحریزی واحد کنترل کیفیت

فاز اول - شناخت وضع موجود

طرحریزی واحد کنترل کیفیت

فاز اول - شناخت وضع موجود

1-1 شناخت از دیدگاه محصولی

طرحریزی واحد کنترل کیفیت

فاز اول -شناخت وضع موجود

2-1-شناخت از دیدگاه سیستمی

طرحریزی واحد کنترل کیفیت

فاز اول - شناخت وضع موجود

3-1-شناخت از دیدگاه عملیاتی

طرحریزی واحد کنترل کیفیت

فاز دوم - فاز طراحی

نکاتی چند در رابطه با طراحی

طرحریزی واحد کنترل کیفیت

فاز دوم - فاز طراحی

طرحریزی واحد کنترل کیفیت

فاز دوم - فاز طراحی

طرحریزی واحد کنترل کیفیت

فاز دوم - فاز طراحی

3-2-طراحی از دیدگاه عملیاتی

1-3-2-تعیین فضایهای مورد نیاز برای انبار و طراحی چیدمان انبارهای کنترل کیفیت

2-3-2-تعیین امکانات، تجهیزات و ابزارآلات لازم برای بازرسی و آزمون

3-3-2-تعیین فضاهای مورد نیاز برای آزمایشگاه و طراحی چیدمان آزمایشگاههای کنترل کیفیت

4-3-2-تعیین تعداد نیروی انسانی مورد نیاز

طرحریزی واحد کنترل کیفیت

فاز سوم - فاز اجراء

فصل چهارم

آزمایشگاه خواص مکانیکی - تست استحکام کششی

هدف از انجام آزمایش

وسایل و تجهیزات مورد نیاز

مراحل انجام آزمایش

1- نمونه فولادی

2- نمونه آلومینیمی

بررسی نتایج

فصل پنجم

ماشینهای اندازه گیری CMM

دستگاه اندازه گیری سه بعدی

دستگاههای اندازه گیری مختصاتی

علل استفاده از دستگاه CMM

2- قوای محرکه (موتور الکتریکی)

3- روکش بالشتکها

4- خط کشها

5 و6- ستون محور Y دستگاه

7- محور Z دستگاه

8- تجهیزات تعادل محور Z

9- کابین برق

10- کامپیوتر

11- سیستم حساس (پراپ) Probe system

ب- حساسه لیزری

12- سنسورهای توقف اضطراری

13- کره مبنا

14- سنگ گرانیتی

مجموعه ریدرمک digtalreidrout

معرفی یک نرم افزار CMM

1- اکسل AXEL

یک ویژگی مهم

اندازه گیری تلرانسهای فرم و وضعیت

انواع CMM

تنظیم

محورها

نظافت

فندانسیون

خرید فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.