پایان نامه بهداشت دهان و دندان

  • پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی
  • عنوان کامل: بهداشت دهان و دندان
  • دسته:علم دندانپزشکی
  • فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش)
  • تعداد صفحات پروژه: 59

پوسیدگی دندان و عوامل مؤثر بر آن

پوسیدگی یا همان کرم خوردگی دندان، انهدام انساج سخت دندان که معمولا با درد همراه است می باشد.کرم خوردگی یا پوسیدگی دندان برای تمام افراد بشر رخ می دهد. به طور کلی عواملی که در ایجاد پوسیدگی دندان دخالت دارند عبارتند از: کمبود ویتامین های («آ»، «ث»، «د»وکلسیم وفسفر)عوامل ارثی، بهداشتی، شکل فیزیکی دندان (چاله های عمیق Deep pits و شکاف های عمیقDeep fissure)، عوامل تغذیه ای و بالاخره ترکیب بزاق و مقدار ایمونوگلبولین آن (IGA). در هنگام پوسیدگی، آب سرد و خوردن شیرینی باعث احساس درد در دندان می گردد و در غیر این صورت دندان بدون درد است.

وقتی که دندانی در اصطلاح می پوسد، نسبت به گرما وتماس با شیرینی جات حساس می شود و بر روی آن نقاطی تیره رنگ پدید می آید. پوسیدگی دندان در طفولیت و جوانی بیشتر از سایر سنین است. بنابراین سن یکی از عوامل مؤثر بر پوسیدگی دندان های ماست.در کسانی که شیرینی پز هستند و یا با مواد مختلف شیمیایی به خصوص اسیدها سر و کار دارند پوسیدگی دندان دیده می شود.

راه های پیشگیری از پوسیدگی دندان

  1. افزودن فلوئوربه آب آشامیدنی و رساندن آن به حد استاندارد.
  2. مسواک زدن بعد از خوردن غذا و همچنین قبل از خوابیدن.
  3. پرکردن دندان یا ترمیم آنها، برداشتن قسمت های پوسیده و ترمیم آن ها با مواد پرکردنی مختلف.
  4. استفاده کمتر از تنقلات و شیرینی جات.

جرم دندان چیست؟

در صورت این که مدتی مسواک نزنیم و پلاک را به طور کامل از روی دندان هایمان پاک نکنیم به مرور زمان تبدیل به جرم می شود. ما خود قادر به برداشتن جرم از روی دندان نیستیم، زیرا جرم چنان محکم به دندان ها چسبیده است که تنها دندان پزشک قادر به برداشتن آن است. جرم گیری دندان به سلامت لثه کمک می کند جرم هایی که در بالای لثه بر روی دندان ها تشکیل می شوند قابل رؤیت هستند.این جرم ها به صورت رسوب هایی به رنگ قهوه ای و یا سیاه در اطراف طوق دندان ها دیده می شوند. سطح خشن جرم یکی از محل های شایع تجمع پلاک است.

فهرست مطالب

تقدیر و تشکر………………………………………………………………………………………….. ا

پیشگفتار………………………………………………………………………………………………… ب

خلاصه………………………………………………………………………………………………….. ج

مقدمه……………………………………………………………………………………………………. د

فصل اول (بهداشت دهان و دندان)

پوسیدگی دندان و عوامل مؤثر بر آن……………………………………………………………….. 1

راه های پیشگیری از پوسیدگی دندان……………………………………………………………… 2

جرم دندان چیست؟………………………………………………………………………………….. 2

بهداشت لب…………………………………………………………………………………………… 3

بهداشت لثه……………………………………………………………………………………………. 4

بهداشت زبان…………………………………………………………………………………………. 4

خشکی دهان………………………………………………………………………………………….. 5

بوی بد دهان و علت های آن………………………………………………………………………. 5

علل دهانی و دندانی…………………………………………………………………………………. 6

علل عمومی…………………………………………………………………………………………… 6

فصل دوم (مسواک و خمیردندان)

روش صحیح مسواک زدن………………………………………………………………………….. 7

روش های نگهداری از مسواک……………………………………………………………………. 8

مشخصات و عمل خمیر دندان……………………………………………………………………… 9

خمیردندان های درمانی………………………………………………………………………………. 11

خصوصیات یک خمیردندان خوب…………………………………………………………………. 11

دهان شویه ها………………………………………………………………………………………….. 12

فصل سوم (نقش مادران و مدارس)

نقش مراقبین بهداشت مدارس در حفظ سلامتی دندان های دانش آموزان…………………… 13

نکات بسیا مهم بهداشتی برا حفظ سلامت دهان و دندان……………………………………. 14

فصل چهارم (حوادث دندان)

هیپروسمنتوز…………………………………………………………………………………………. 17

دندانها با دودسیگارازبین می روند………………………………………………………………… 17

حوادث دندانی و نحوه حفاظت از دندان آسیب دیده………………………………………. 18

فصل پنجم (بهداشت نزد دندانپزشکان)

واکسیناسیون علیه هپاتیتB برای کارکنان دندان پزشکی………………………………………. 21

استفاده از روپوش……………………………………………………………………………………. 21

استفاده ازدستکش……………………………………………………………………………………. 22

ضد عفونی……………………………………………………………………………………………. 22

تمیز کردن وسایل……………………………………………………………………………………. 23

استریلیزاسیون یا ضد عفونی شدید……………………………………………………………… 24

ضد عفونی کردن محیط کار و تجهیزات دندان پزشکی………………………………………. 26

دفع مواد زاید دندان پزشکی………………………………………………………………………. 27

فصل ششم (اختلالات دندان)

مراقبت از دندانها و لثه ها…………………………………………………………………………… 28

آبسه دندان…………………………………………………………………………………………….. 28

تغییر رنگ دندانها……………………………………………………………………………………. 32

فصل هفتم (حوادث دندان)

بیماریهای لثه…………………………………………………………………………………………. 35

التهاب لثه ها………………………………………………………………………………………….. 35

پریودنیت Periodontitis:………………………………………………………………………. 38

پس روی لثه ها………………………………………………………………………………………. 40

علل پسروس لثه ها………………………………………………………………………………….. 41

هیپرپلازی لثه Gingival hyperplasia…………………………………………………….. 43

خشکی حفره دندان Dry socket………………………………………………………………. 44

فصل هشتم (سیستم ایمنی دهان)

سیستم ایمنی دهان…………………………………………………………………………………… 46

غشاء مخاطی دهان…………………………………………………………………………………… 47

بزاق Saliva ……………………………………………………………………………………….. 48

فصل نهم (دیابت و فسار خون)

ملاحظات دندان پزشکی در بیماران مبتلا به دیابت…………………………………………….. 49

ملاحظات دندانپزشکی در بیماران مبتلا به فشار خون…………………………………………. 54

بیماران مبتلا به فشارخون در محیط دندانپزشکی……………………………………………….. 59

ضمیمه1

ضمیمه2

اطلاعات فایل

  • فرمت: zip
  • حجم: 0.15 مگابایت
  • شماره ثبت: 505

پرداخت قیمت و دریافت فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.